Звездин подвиг у гротлу Пионира, пао и Химки!

46

Кошаркаши Црвене звезде Телеком реванширали су се руском Химкију на свом паркету резултатом 96:91 (27:26, 23:27, 18:16, 28:22) и тако направили корак ближе Топ 16 фази.

У 8. колу Евролиге кошаркаши Црвене звезде Телеком остварили су велику победу и савладали екипу Химкија резултатом 96:91. Изузетну подршку Звездиним кошаркашима пружило је 7500 верних навијача у хали „Пионир“. Маик Цирбес убацио је 27 поена, Квинси Милер је додао 25 уз неколико атрактивних потеза, док је Стефан Јовић додао 13. Најскупљи европски играч Алексеј Швед постигао је 28 поена.

Пред сам почетак меча, публика у хали „Пионир“ поздравила је спортисте Специјалне Олимпијаде који се и ове године налазе у оквиру Евролигиног пројекта „One Team“.

Поред капитена Лазића на мегдан руском тиму изашли су Јовић, Милер, Симоновић и Цирбес.
Сјајан амбијент у хали „Пионир“ искористили су изабраници Дејана Радоњића и после половине прве деонице водили 16:10. Повратак на терен у црвено-белом дресу Маркуса Вилијамса изазвао је одушевљење домаће публике, а сјајни Американац одговорио је прво асистенцијом а онда и тројком у свом стилу, за прву двоцифрену предност домаћег тима 21:10. Серију 12:4 гостију прекида својим првим минутом одмора Дејан Радоњић. На крају прве четвртине 27:26 за шампиона Србије.

Мини-серија Химкија 7:2 на самом старту друге деонице упалила је аларм на клупи Звезде, па је стратег Дејан Радоњић затражио рани тајмаут. Осам везаних поена Квинсија Милера бацила је у делиријум домаћу публику, а Звезди поново донела предност 42:39, три минута пре краја полувремена. Маик Цирбес наставио је да доминира у рекету, погађали су Гудурић и Вилијамс, али је Химки пре свега шутем за три стекао предност после првих 20 минута, 53:50. Поменути Цирбес био је најефикаснији са 14 поена.

Поново 7:2 серија на почетку четвртине и поново минут одмора за екипу Дејана Радоњића. Као одговор стигла је серија 16:5 после које су црвено-бели повратили предност 66:65. Међутим сјајном игром пре свих НБА појачања Алексеја Шведа, руски тим је после три одиграна периода водио 69:68.

Специјалиста за преокрет Квинси Милер постигао пет везаних поена, Штимац је додао још два после скока у нападу за плус 6 у корист српског шампиона. Брзо су се вратили гости на поен заостатка, па је тренер Радоњић морао да реагује минутом одмора. Звездин џокер Марко Гудурић постигао је тројку из угла и вратио предност свом тиму 82:80, три и по минута пре краја меча. Фантастична енергија са трибина носила је црвено-беле момке који су повећали предност на плус 6, нешто мање од три минута пре завршетка утакмице. Потези Квинсија Милера у самој завршници меча остаће сигурно меморисане код сваког навијача Црвене звезде, а српски шампион на крају је дошао до још једне сензационалне победе над прескупим руским тимом резултатом 96:91.

КК Црвена звезда Телеком: Вилијамс 13, Ребић, Томпсон 1, Лазић 4, Симанић, Симоновић 5, Настић, Гудурић 6, Јовић 13, Милер 25+7ск, Цирбес 27 (33 индекс), Штимац 2.

У понедељак од 21 сат кошаркаше Црвене звезде Телеком очекује тешко гостовање екипи Крке у Новом Месту.

Претходни текстСпартак нанео Звезди трећи пораз у Супер лиги
Следећи текст„На крилима навијача смо дошли до победе“