„На крилима навијача смо дошли до победе“

32

Кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су у трилеру екипу Химкија 96:91 и тако дошли до четврте победе у елитном европском такмичењу.

Велика подршка са трибина и повратак Маркуса Вилијамса улили су самопоуздање домаћим играчим који су на крају остварили битан тријумф у борби за Топ 16 фазу. После меча, велики број медија присуствовао је конференцији на којој су своје утиске изнели повратник у тим Звезде Маркус Вилијамс и тренер Дејан Радоњић.

Маркус Вилијамс: „Дефинитвно велика победа за нас. Тренер нас је сјајно припремио. Лоше смо почели у смислу одбране,примили смо много поена у првом полувремену. Пуно талентовна екипа,одлична шутерски, морали смо дефанзивно да их усмеримо да бисмо стигли до победе“.

Медијима се потом обратио шеф стручног штаба господин Радоњић:

“ Честитам играчима на победи. Најбоља партија ове сезоне. Хвала навијачима на једном невероватном амбијенту и подршци и још једном се видело колико нам значе. Знали смо да играмо против сјајног Химкија, рекао сам пре меча да су бољи од Реала. Они су дошли у тренутку када су после пораза од Бајерна приморавани да победе јер им је висило место уТоп 16. Узели су вођство и у једном добром самопоуздању и уз велико искуство суконтролисали меч. После почетне предности они су сјајним нападом и огромним талентом правили пуно проблема и много смо рано улазили у бонус. Сјајна шутерска екипа и нападачки брилијанта партија, али смо и ми били нападачки расположени. Они ипак играју чешће мечеве на велики број поена, али смо и ми ове године играли доста мечева са пуно кошева. Било је потребно да одреагујемо, И како је време одмицало почели смо да будемо бољи у том сегменту и да није било брзе завршнисце примили би и мање поена. У једном тренутку ми је изгледало да смо уз једно навијање које малтене моли да се избаци срце на паркет и узмемо ствари у своје руке. Неколико грешака у завршници али успели смо да решимо и на крају дођемо до једне тешке победе. После Реала, Химкија и пораза од Фенера нико се није надао да ћемо доћи довде. Оно што ме највише радује јесте чињеница да у том интервалу од тих мечева постоји огроман напредак код нас. Почели смо да градимо велики оптимизам и као што сам рекао, почећемо да играмо добро и да се боримо за трофеје. Маркус је дошао без иједног такмичарског меча, и то је донело додатно оптерећење за нас. Били смо ослабљени за Тејића који је болестан, али генерално, још једном бих поновио , утисак су сјајни навијачи, Пионир и ми на њиховим крилима смо дошли до победе“.

Претходни текстЗвездин подвиг у гротлу Пионира, пао и Химки!
Следећи текстПочео с радом Звездин виртуелни центар!