КК Црвена звезда и „One Team“ недеља

33

КК Црвена звезда Телеком и ове године са задовољством учествује у „One Team“ недељи и друштвено одговорној акцији Евролиге и Специјалне Олимпијаде.

Специјална Олимпијада Србије од 2008 године уз снажну подршку Евролиге, и у оквиру друштвено одговорног пројекта „One Team“,сваке прве недеље у децембру организује Недељу Кошарке, у оквиру које се промовише кошарка, али и наши спортисти, кошаркаси и њихова достигнућа у овом спорту.

У току последње три сезоне, кошаркашки клуб Црвена Звезда Телеком био је један од партнера Специјалне Олимпијаде у оквиру недеље кошарке. Сарадња са клубом већ је успешно спроведена кроз многобројне активности (спортске активности, тренинзи, Божићно дружење, итд).

Најзначајнији заједнички пројекат који је успешно споведен у дело био је „Learning2Play“ који је заједничким снагама спроведен у Србији, бавио се великим проблемом нашег друштва, а то је – неписменост и интегрисање особа са менталним потешкоћама у друштву.

Циљ пројекта је био да повећа свест јавности о друштвеном проблему неписмености кроз рад са људима који нису имали прилику да дођу до правог образовања.
 
Специјална Олимпијада Србије имала је велико задовољство и корист од сарадње са КК Црвена звезда Телеком, великим спортским брендом који је изузетно праћен од стране медија и јавности, а има веома развијене спортску и маркетинг/ПР инфраструктуру и систем.

На тему значаја партнерства са Евролигом у склопу „One Team“ активности, тиме и са КК Црвена звезда Телеком, диркетор Специјалне Олимпијаде Србије Александар Станојевић изјавио је:

„На првом месту велика нам је част и задовољство што трећу годину за редом имамо изврсну сарадњу са КК Црвена звезда Телеком, мало је речи које могу описати срећу наших спортиста када заједно са својим идолима стану на центар терена пред пуном двораном верних навијача и осете се као прави део тима. Прилика да се труд и напор наших спортиста препозна на овакав начин, права је потврда да су уважени и имају пуну подршку ка њиховој интеграцији у друштво. Мотивација је невероватна и они након сваког сусрета тренирају све више у жељи да постану још бољи играчи имајући на уму да и инситуције као што је Звезда, мисле на њих. Уз велику захвалност, надам се да ће се ова већ дугогодишња сарадња наставити са једнаким или већим успехом.

Нова епизода у сарадњи КК Црвена звезда Телеком и Специјалне Олимпијаде – петак 4. децембар утакмица са Химкијем!

Претходни текстДрес Дарка Панчева у витринама Звездиног музеја!
Следећи текстТријумф Звезде у Израелу