Радоњић: „Шампиони раде тешке ствари“

42

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић након велике победе над Реалом говорио о тимској игри, навијачима, великим изазовима, и следећој утакмици са Цибоном.

После фантастичне утакмице и победе над браниоцем трофеја, тренер Радоњић и капитен Лазић сложили су се да су црвено-бели дошли до велике победе тимском игром и ношени невероватном подршком са трибина.

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић: „Честитам играчима на свему ономе што су приказали и трећој победи.Захвалио бих се навијачима који су направили феноменалан амбијент и направили добру и праву слику спектакл. Знали смо да је Реал дошао у лошем тренутку за нас, у лошем тренутку за њих дошли су у ситуацију да се боре за топ16. Ушли смо без респекта у овај дуел. Почетак је био добар, били смо коректни у одбрани. Када је Реал у трећој четвртини преокренуо резултат и када се можда помислило да је меч одлучен, показали смо снагу коју очекујем да у наставку сезоне показујемо у континуитету, и то у свим такмичењима. Да кроз рад долазимо до циљева, у сезони која је за нас јако тешка од самог старта.Савладали смо првака Европе некомплетни, без неких играча који су предвиђени за важне улоге. Неки су били у тиму, са мањим или већим тегобама, а ипак смо успели да издржимо серију Реала, да се вратимо и одиграмо добру завршницу.У Стразбуру то нисмо урадили и ја сам био крив, као и увек. Платили смо школу, али добили добре ђаке за вечерас” рекао је тренер црвено-белих и додао:

„Чак и статистика показује да смо одиграли тимски. Било је добрих ствари Цирбеса, Ребића, Гудурића, Јовића у првом полувремену, па како је Лазић чувао Фернандеза…“ рекао је Радоњић и подсетио да врло брзо следе нови изазови:

„Искрено, сада размишљам о Цибони. Цибона ми је у глави, у фокусу. Добили смо Стразбур, па изгубили од Олимпије. После победе над Бајерном, дошла је Игокеа, сада још после Реала треба да изгубимо од Цибоне? Не смемо то да дозволимо, јер знамо шта значи АБА лига… Мада, како се неке ствари одвијају можда неће значити толико, али тренутно значи. Не желим да уђемо у серију кризних ситуација после великих победа“. рекао је Радоњић.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком немају много времена за одмор, наредна утакмица на програму је већ у понедељак у оквиру АБА лиге. Гост црвено-белих је Цибона од 21 сат.

Претходни текстФантастична Звезда срушила Краља!
Следећи текстШеснаеста победа у низу!