Фантастична Звезда срушила Краља!

23

Црвено-бели савладали актуелног првака Европе пред својим навијачима резултатом 94:88 ( 28:18, 18:25, 20:24, 28:21) и дошли до треће победе у најпрестижнијем европском такмичењу.

Седмо коло Евролиге донело је прави спектакл у хали Пионир у коме су изабраници Дејана Радоњића били бољи од екипе коју предводи Пабло Ласо резултатом 94:88.

Меч је одигран пред 7000 гледалаца, а најбољи појединци у тиму Звезде били су Цирбес са 26 поена и Милер са 24. У пораженом тиму Серхио Родригез је убацио 16 поена.

Пред сам почетак меча,велики навијач Црвене звезде Телеком Новак Ђоковић представљен је у најбољем могућем светлу и кроз сјајну акцију маркетинг тима црвено-белих представљен је његов пут у 2015. години.

Пред препуним „Пиониром“ на паркет су изашли капитен Лазић, Јовић, Милер, Цирбес и Симоновић.
Феноменална подршка од самог старта меча и одлична игра црвено-белих доносе великих 11:2 за мање од три минута игре, што је приморало Пабла Ласа да затражи минут одмора. Актуелни шампион Европе прави серију 8:1, али Стефан Јовић одлично отвара меч и новим поенима задржава предност свог тима. Две тројке Квинсија Милера стављају у транс навијаче Звезде, а после првих десет минута игре домаћи тим је имао двоцифрену предност 28:18.

Храбро су отворили другу деоницу изабраници Дејана Радоњића и после пет минута наставка и даље имали предност 35:28. Серија Звезде 7:0 за до тада максималних плус 12 у корист актуелног српског шампиона, а стратег Реала тражи нови тајмаут. Вратили су се брзом серијом Мадриђани и успели да смање предност Звезде на 46:43, што је уједно и био резултат на полувремену. Најефикаснији био је Маик Цирбес са 11 поена.

9:2 серија на старту другог дела меча донела је прво вођство изабраника Пабла Ласа и нови минут одмора за екипу Дејана Радоњића. Техничка Јовића и три слободна бацања која користи Серхи Љуљ доносе плус 10 гостујућем тиму. Међутим, тада је на сцену наступио Квинси Милер са својих 11 везаних поена и из нокдауна подиже Пионир на ноге и доводи Звезду на поен заостатка. На крају треће деонице Реал има предност 67:66.

Наставио је сјајни Американац серију и после дуго времена црвено-бели прелазе у вођство. Невероватна енергија константно је стизала са трибина, а Ребић и Гудурић  су тројкама одржавали предност свог тима. Играла су Звездина „деца“ у завршници меча као да нису испред себе имали првака Европе, а након ауторитативног закуцавања Гудурића, црвено-бели одлазе на плус 4, минут пре краја утакмице. Сигуран је био Цирбес са линије слободних бацања и велико славље у хали „Пионир“ могло је да почне. Звезда је салвадала шампиона Европе резултатом 94:88.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић 5 , Томпсон 6 , Мекел , Лазић 2, Симанић, Тејић , Симоновић 4, Гудурић 8, Јовић 12, Милер 24+7ск, Цирбес 26 (32 индекс) , Штимац 7.

Претходни текстЗвезди тријумф, Ужичанкама сет
Следећи текстРадоњић: „Шампиони раде тешке ствари“