Јовић: „Важна победа, због свих проблема“

40

Кошаркаши Црвене звезде Телеком забележили су у Скопљу седму победу у АБА лиги јтд, којом су се вратили на прво место на табели.

Након дуела у дворани „Јане Сандански“ први стрелац црвено-белих Стефан Јовић и тренер Дејан Радоњић, истакли су задовољство освајањем нових бодова, али још једном подсетили на све проблеме које у овом тренутку муче актуелног шампиона регионалног такмичења:

„И прошле сезоне имали смо пуно проблема на гостовању у Скопљу, добро смо отворили меч, за разлику од неких претходних утакмица, али смо дозволили пад у игри крајем прве четвртине. Квинси је много помогао да се одлепимо у другој деоници на +11, Штимац је такође одиграо добро, и радује њихова добра игра, посебно због чињенице да су се последњи прикључили, и да тек треба да се уиграмо. Јако битна победа, вратили смо се на прво место, и надам се да ћемо како време буде одмицало, бити све бољи. Потребно је време да се уиграмо, да се уклопе нови играчи. Имамо пуно проблема, али и са њима се носимо, али ћемо свакако бити бољи када се комплетирамо“, рекао је Стефан Јовић.

И тренер Радоњић био је задовољан након победе на тешком гостовању у Македонији:

„Честитам мојим играчима на победи, знали смо да нас чека тежак меч, јер у Скопљу увек играмо неизвесне утакмице. Прошле године смо били много јачи, а тек у финишу смо осигурали победу. После утакмице са Фенербахчеом тим је био  физички и псхички исцрпљен, али смо успели да се припремимо за овај меч. И вечерас су били очигледни проблеми који се понављају од првог дана када смо се окупили, направили смо грешке које не би требало да се дешавају. Ипак, контролисали смо резултат, и врац́амо се Београд задовољни јер смо освојили бодове, али генерално сам свестан да треба да наставимо да радимо врло напорно. Врло важна победа за нас,којом смо се вратили на прво место, што смо и желели пре овог кола, и поред свих проблема које имамо, са повредама и адаптацијом нових играча“, рекао је Радоњић македонским медијима након утакмице у Скопљу.

Екипа ће преноћити у главном граду Македоније, где ће одрадити још један тренинг, а након кратког останка у Београду, пут за Минхен предвиђен је већ за среду.

Претходни текстПобеда Звезде за прво место на табели
Следећи текстОдложен меч Црвена звезда – Нови Пазар