Победа Звезде за прво место на табели

35

Кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су у гостима МЗТ резултатом 66:71 и вратили се на прво место на табели АБА лиге јтд.

Актуелни шампион у оквиру деветог кола АБА лиге Ј.т.д тријумфовао је на гостовању у Скопљу против МЗТ-а резултатом 66:71(20:20, 9:20, 16:14, 21:17).

Пред 6000 гледалаца у арени СЦ „Јане Сандански”, Стефан Јовић предводио је свој тим са 17 поена и 7 асистенција, Милер је убацио 13, а Штимац 12.

Гостовање екипи МЗТ-а након тешке утакмице са Фенербахчеом, отворили су Јовић, Лазић, Цирбес, Тејић и Томпсон.

Црвена Звезда је од самог старта имала предност и углавном поенима Томпсона и Јовића одржавала разлику која је износила плус 7 након шест минута игре, за први тајмаут домаћег тима. Вратили су се резултатски у меч кошаркаши МЗТ-а серијом 11:2, а Дејан Радоњић морао је да затражи минут одмора. Нерешеним резултатом 20:20 завршена је прва деоница.

Поново су црвено-бели  боље отварили деоницу и новом серијом од 15:4 дошли до прве двоцифрене предности после само 4 минута наставка. Најзаслужнији за сјајну игру актуелног шампиона АБА лиге био је Квинси Милер који је постигао 12 поена и направио 3 блокаде за једну четвртину. На полувреме црвено-бели су отишли са предношћу 40:29. Поменути Американац био је најефикаснији са 12 поена.

Наставак меча није донео ништа ново. Улогу Милера преузео је Јовић и убрзо довео Звезду на плус 13, за нови тајмаут Алеша Пипана, четири минута пре краја четвртине. Добро су реаговали након тајмаута домаћи кошаркаши ,али је Звезда на крају треће четвртине и даље водила са сигурних 54:45.

Брзом серијом 5:0 МЗТ се вратио у меч и у наредних неколико минута играло се кош за кош. Сјајан меч одиграо је Стефан Јовић и на мање од два минута пре краја погодио уз фаул и довео свој тим надомак победе. У узбудљивој пенал завршници изабраници Дејана Радоњића остали су присебни и на крају заслужено славили резултатом  66:71, и тако се вратили на прво место на табели.

КК Црвена звезда Телеком : Ребић 2, Томпсон 6, Мекел , Лазић 4, Симанић, Тејић 2, Симоновић , Гудурић  6, Јовић 17 (индекс 26), Милер 13 , Цирбес 9 , Штимац 12.

У четвртак од 20 часова у оквиру петог кола Евролиге, кошаркаши Црвене звезде Телеком играју веома важан меч против Бајерна у Минхену, док у регионалној лиги, наредне недеље у 17 часова у хали „Пионир” гостује Игокеа.

Претходни текстУ суботу против Лудогореца
Следећи текстЈовић: „Важна победа, због свих проблема“