Радоњић: Сваки глас, за сваки поен!

37

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у петак од 20 часова дочекују турски Фенербахче у утакмици 4.кола Евролиге.

Црвено-бели након победе у „вечитом дербију“ желе да наставе у победничком ритму и у Евролиги, где их очекује дуел са једним од фаворита за пласман на завршни турнир Евролиге.

Тренер Дејан Радоњић и даље не може да рачуна на комплетан састав, али уз новајлије Владимира Штимца, Квинсија Милера и препуну Комбанк Арену, црвено-бели прижељкују још једно изненађење у највећој српској дворани, која су већ правили претходних сезона.

„Очекује нас меч  против Фенербахчеа који је ове сезоне направио доста промена у свом тиму. Прошле године су имали по мојој процени фантастичан резултат у Евролиги, мислим да ове године имају и доста разлога да могу и боље од прошлогодишњег резултата. На клупи им је најтрофејнији евролигашки тренер Жељко Обрадовић са великим искуством и квалитетом.  Долазе у моменту који нас наводи на један додатни опрез јер је сасвим природно да ће они са свим тим капацитетима,  реаговати у односу на тај пораз који је био непланиран како у Евролиги тако и у домаћем првенству и да ће дати све од себе да са позитивним резултатом изађу из сутрашњег дуела.

Ипак, Радоњић подсећа да следи још један дуел са екипом која жели да се пласира на фајнал фор:

„Ми смо у позицији да играмо овај меч након два тешка меча против Реала и Химкија где смо убедљиво савладани, наилазимо на трећег ривала који је међу првима у овогодишњем евролигашком издању, значи и Химки и Реал и Фенербахче ће сигуран сам бити у борби за највећи пласман ове сезоне.  Наравно да није ни мало једноставно играти против тих ривала, посебно јер је ова утакмица сутра код нас и посебно јер је у неком моменту, када тај почетак Евролиге захтева неко максимално издање екипа које имају амбиције да направе корак више од других екипа, за разлику од екипа које имају овај квалитет које могу себи да дозволе да не буду на оном нивоу на којем ће бити сигуран сам кад дођу елимиционе борбе у плеј – офу и наравно, на Фајнал фору”.

Наступ Маика Цирбеса је под знаком питања, што је нови проблем за већ десетковани тим црвено-белих:

„Потребно је доста времена да дођемо до неког оптималног издања овогодишњег тима Црвене звезде. Оно сто хоћу да кажем је да нам је циљ у овом дуелу да будемо бољи него што смо били у претходним мечевима, и да нај начин покушавамо из дана у дан да дођемо до нечега што ће нам омогућити да имамо једну базу за реалан оптимизам и да ћемо када то буде најпотребније, то не значи да немамо амбиција, али реална поставка у овом тренутку је таква.

Цирбес није радио са нама синоћ, а ја се искрено надам да ће на тренингу уочи утакмице бити присутан. Између мечева уместо да га спремамо, ми покушавамо да га регенеришимо. Морамо да водимо рачуна о њему” рекао је Радоњић и наставио о појачањима Штимцу и Милеру:

„Направили смо добре потезе њиховим довођењем. Иако је било критика на рачун њихове игре против Химкија, треба да вам буде јасно да су они ушли само да би се што боље припремили за меч са Партизаном. Ја сам сигуран да треба да сачекамо и – они ће подићи ниво своје игре када то буде најпотребније“.

За крај, можда и најважније. Крцата „Комбанк Арена” помагала је у прошлости да падају фаворити „на папиру”:

„Сваки глас нам је потребан за сваки поен!“ рекао је тренер Црвене звезде Телеком пред утакмицу која се игра у петак од 20 часова. Продаја карата обавља се у свим пословницама Евентима и благајнама „Комбанк Арене” до почетка меча.

Претходни текстОдбојкашима Звезде сет у Финској
Следећи текстНаградна томбола за навијаче!