Радоњић и Цирбес: Тешко је због Луке

40

Кошаркаши Црвене звезде Телеком изгубили су утакмицу од Унион Олимпије, али су се на конференцији за медије центар Маик Цирбес и тренер црвено-белих Дејан Радоњић сожили да је много већи губитак од два бода, повреда Луке Митровић:

Маик Цирбес: „Нисмо изгубили само ову утакмицу, изгубили смо, надам се само на пар недеља и капитена Луку, а то је још већи губитак. Нисмо били спремни од почетка. Нисмо нашли рецепт за овај меч, мислим да смо одиграли на оптималном нивоу само 5 минута на овој утакмици. Сада морамо да се скупимо, сада нас очекује велика утакмица, велики изазов у Евролиги. Морамо више да тренирамо и као што сам већ рекао, морамо да се скупимо као екипа. Морамо да гледамо напред, нисмо одиграли ову утакмицу на начин на који смо желели и морамо да гледамо напред.“

Тренер Дејан Радоњић: „Наравно да је јако тешко анализирати меч после Лукине повреде. Маик је прилично оптимистички рекао неколико недеља, али мислим да није ни близу тога. Сигруно да то у овом тренутку отежава ситуацију и позицију, јер једноставно на том месту малтене смо реаговали са Симоновићем да би могли да превазиђемо околности и сада већ ситуација је веома комплексна. Знали смо да ће Олимпија играти добро, И без обзира на све то, честитам Олимпији која је одиграла одлично и вечерас нас савладала у Пиониру. Знали смо да ће они да буду добри, да ће да буду мотивисани, одиграли су одличан меч против италијанске екипе која је пре тога савладала Армани, тако да су били у одличној форми. Шутерски јако добра екипа и поновила је то шутерско издање из меча против Италијана. Ми смо покушали да дођемо до ритма, сада може да се прича о ефекту меча против Стразбура, али мислим да је то нешто мало дуже, да су то неких мало више дана – утакмица које су направљене у тиму који је константно у проблемима и да једноставно, без обзира на нашу жељу и мотивацију, ствари нису ишле како треба и Олимпија је паметном игром, добром, прецизном на крају држала контролу и успела да нас савлада. Ми смо покушавали, имали смо неке ситуације, вођства, међутим, евидентно је да те грешке које смо правили, фаулове које имали у ситацијама у којима смо промашивали слободна бацања. Шут за три поена нам је био лош и много тога би могло да се прича, али све је то у другом плану у односу на ово што се десило, и на оно што тек треба да се ради, с обзиром на ову, опет негативну околност за нас. Толико тога нам се дешава, да није ни мало лако. Трудили смо се, радили, проналазили решења са пуно оптимизма, приступали сваком новом дану, извлачили се из свих тих ситуација, не потенцирајући до те мере тежину тога, али сад и ово, надам се да ће Лука што брже да се опорави. Ушао је био у одличну форму, данас је био одличан, до тог момента. Вероватно бисмо добили меч да је он био ту до краја, али ето, шта је – ту је. Још једном, честитам Олимпији на одлично одиграном мечу и на освојеним бодовима” рекао је тренер Радоњић.

Екипа десеткована путује у среду у Мадрид, где је у четвртак очекује утакмица 2.кола Евролиге са Реалом.

Претходни текстПораз Звезде у сенци повреде капитена
Следећи текстЗвезда стартовала тријумфом