Пораз Звезде у сенци повреде капитена

40

Кошаркаши Звезде поражени од Олимпије 73:77 . Пораз у хали „Пионир” у сенци повреде колена капитена Луке Митровића.

У шестом колу  АБА лиге Ј.т.д, кошаркаши Црвене звезде Телеком забележили су други пораз, овај пут на свом паркету од Унион Олимпије резултатом 73:77( 19:10, 11:18, 23:21, 20:28 ). Меч је одигран у хали „Пионир“ пред око 3000 гледалаца. Најефикаснији у редовима црвено-белих били су Мекел са 19 поена , док су Цирбес и Митровић додали по 14. У екипи Олимпије, Миха Лапорник је убацио 22 поена.

Није мењао тренер Радоњић стартних пет у односу на меч против Стразбура, па су на терен изашли : Мекел, Митровић, Скорцанитис, Томпсон и Лазић.

Без поена били су црвено-бели у уводна три минута меча, па је тренер Дејан Радоњић био приморан да затражи тајмаут. Мекел је након   главну улогу у нападу Звезде, везао 7 поена и уз поене Гудурића са линије пенала, црвено-бели су изједначили резултат. Феноменалном одбраном и серијом од 19:3, кошаркаши Црвене звезде Телеком отишли су на први одмор резултатом 19:10.

Доста грешака и мали број поена виђено је у првом делу меча, а Марко Гудурић је имао добру ролу и са својих 7 поена одржавао предност Звезде. Настављено је лоше издање црвено-белих у нападу, па су кошаркаши Олимпије на два минута пре краја полувремена вратили предност 28:26. Поенима Луке Митровића и Гала Мекела актуелни шампион АБА лиге поново је преузео вођство и на полувремену је било 30:28 у корист домаћина. Најефикаснији на полувремену био је Гал Мекел са 8 поена.

Кош за кошем играло се у уводних 5 минута наставка, Звезда је и даље имала предност 36:33. Стефан Настић добио је прилику у наставку меча и након његовог поена и полагања Мекела, црвено-бели су имали плус 5, за нови минут одмора Влатка Чанчара. Капитен Митровић у последњим секундама трече деонице погађа уз фаул и доноси плус 4 свом тиму, за 53:49 пред почетак последње четвртине.

Серија 9:2 Олимпије за само минут и по наставка, били су довољан разлог тренера Радоњића за рани тајмаут. Одличну игру оба тима у последњој деоници  прекинуо је мук у Пиониру након пада капитена црвено-белих Луке Митровића, који је потом на носилима уз аплаузе са трибина напустио паркет. Тежина повреде капитена црвено-белих биће позната у наредних неколико дана. Остатак екипе врло је тешко поднео повреду свог капитена… Ипак, Маик Цирбес преузима одговорност у самом финишу и након његова четири поена, Звезда је поново водила 68:67, 2 минута пре краја. Серијом од 10:5 у самој завршници, кошаркаши Унион Олимпије су успели да савладају актуелног шампиона резултатом 77:73.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић, Мекел 19 (22 индекс), Томпсон 3, Митровић 14, Лазић 7, Симанић, Симоновић, Скорцанитис 4, Настић 1, Гудурић 11, Јовић, Цирбес 14 (7ск).

У наредном мечу кошаркаши Црвене звезде Телеком гостују прваку Европе у Мадриду у четвртак од 22 часа.

Претходни текстЦрвено-бели експресно до треће победе у низу
Следећи текстРадоњић и Цирбес: Тешко је због Луке