Звезда убедљива против Будућности

37

Кошаркаши Црвене звезде у дербију 2.кола АБА лиге ј.т.д савладали су подгоричку Будућност резултатом 83:62. Меч је одигран у хали Пионир пред нешто више од 3000 гледалаца. Најефикаснији у редовима домаћих поново је био Маик Цирбес са 19 поена, пратили су га Јовић са 11 поена и 8 асистенција  и Мекел са 10 поена и 7 асистенција. У редовима Будућности најефикаснији су били Шеховић и Џозеф са по 10 поена.

На старту утакмице, која је означена као дерби другог кола, И дуел два тима који имају највише амбиције у регионалном такмичењу, тренер Дејан Радоњић на паркет је извео Мекела, Томпсона, Скорцанитиса, Митровића и Лазића.

Црвено-бели су добро отворили меч, И након пет минута игре уз тројке Томпсона и Мекела, те поенима Софоклиса Скорцанитиса у рекету имала предност од 14:8. Тројком Шеховића и поенима Џозефа , Будућност се вратила у игру али не задуго пошто су након тројке Дангубића црвено-бели имали плус 5 , два минута пре краја прве деонице. Поенима Цирбеса са линије пенала , Звезда је окончала прву четвртину у своју корист, резултатом 23:20.

Почетком друге четвртине, црвено-бели су пре свих, поенима Цирбеса ,успевали да одржавају предност, а након сјајне одбране и поенима Лазића у контранападу, тренер гостију Игор Јововић, затражио је тајмаут. Јовић је својом првом тројком подигао Пионир на ноге и повећао предност на плус 8 , четири минута пре краја полувремена. Ипак, гости су се поново резултатски вратили брзо у меч. Суад Шеховић је својом другом тројком на мечу и поенима Марића у рекету, подгоричани су стигли до вођства  минут и по пре краја друге деонице. Тројком  капитена  Луке Митровића, црвено-бели су вратили предност и на велики одмор отишли резултатом 39:37. Најефикаснији на полувремену били су Цирбес, Јовић и Мекел са по 7 поена.

Сјајно су црвено-бели отворили трећу четвртину и ношени песмом својих навијача направили сеију од 9:0, за нови тајмаут гостију.  Ни тај покушај да се поремети ритам црвено-белих није утицао на игру екипе Дејана Радоњића, а  тројком Ребића неколико секунди пре краја трећег дела, Црвена Звезда Телеком је отишла на плус 15! Резултат пред последњу деоницу био је 59:44.

Тамо где су стали у трећој наставили су у последњој деоници кошаркаши Звезде и лаким поенима Цирбеса, отисли на плус 19 и приморали тренера гостију да затражи нови рани тајмаут. Сјајни Немац поново је блистао у тиму Звезде. Своје прве минуте ове сезоне,на велико одушевљење домаће публике, забележио је и Марко Гудурић. Црвено-бели наставили су да доминирају на паркету и на крају убедљиво славили резултатом 83:62.

Црвена звезда: Ребић  5, Томпсон 7, Дангубић 3, Мекел  10(7ас), Митровић 9 (7ск), Лазић 2, Симоновић 9, Скорцанитис 7, Настић 1, Гудурић, Јовић 11(8ас), Цирбес 19(7/7 за два).

У наредном колу екипа Црвене звезде гостује у Задру у уторак од 17 часова.

Претходни текстЈовић: Видео сам је у голу и пре центаршута
Следећи текст„Трећа четвртина је прави модел“