„Трећа четвртина је прави модел“

54

Кошаркаши Црвене звезде Телеком победили су Будућност ВОЛИ са 83:62, и тако и у другом дербију АБА лиге за само два дана забележили И други тријумф.

Након утакмице, капитен Лука Митровић и тренер Дејан Радоњић били су задовољни након свега виђеног у дворани „Пионир”.

Лука Митровић: „Изузетно битна утакмица без обзира на то што је већ друго коло, утакмица против директног противника за највиши пласман, која, понављам, без обзира што је друго коло може да значи у неком каснијем одвијању ситуације, тако да је битна победа за стварање неког победничког карактера, јер се управо у оваквим мечевима и против оваквих противника ствара то нешто што ће нам бити преко потребно ове сезоне. Прво полувреме, доста слаба одбрана, грешке неке на које смо упозоравали пре меча, али друго полувреме – пример како ова екипа треба да изгледа, како треба да игра у одбрани са пуно трчања, са пуно контра – напада, са пуно лаких поена и онда када све то дође, дође и овакав резултат. Овај ритам је изузетно напоран, тежак да би се могло анализирао у овом мечу, ми већ прекосутрта путујемо у Задар, на изузетно неугодно гостовање, тако да ову победу остављамо иза себе, и окрећемо се Задру. Честитао бих још једном мојим саиграчима, стручном штабу на сјајној утакмици, на сјајној победи, а екипи Будућности пожелео много среће у даљем такмичењу.

Дејан Радоњић: „Одиграли смо тежак меч против Меге пре два дана и знали смо да нам долази тим који има велике амбиције и ове сезоне. У том првом делу утакмице осетило се да има трагова од тог дуела против Меге и да је потребно да будемо много чвршћи и са бољом концентрацијом да би дошли до победе против Будућности. Будућност је наравно користила наше грешке у том првом делу и држала контролу резултата, након тога добро друго полувреме, трећа четвртина. На крају победа са одређеним параметрима који су стварно за задовљство – 23 асистенције. Имали смо и проценат шута за три поена – 59% и на крају успели због неке евенуталне разлике направимо предност која нам даје могућност да кад то буде дошло, имамо простора да размишљамо и о томе. Хвала навијачима што су дошли да нас бодре. Ритам нам диктира тако да не може пуно да се прича, него да мора да се ради. Има пуно да се ради, има пуно посла, мало тренинга, мало простора, да би могло да се ради, мора екипа мало да узме и ваздуха, а за то апсолутно нема времена тако да нам је сваки следећи дан радни, што кроз тренинг, што кроз утакмице, и тако све до почетка Евролиге, где после улазимо у тај неки ритам, који нам даје мало више простора и да можемо да планирамо и да радимо, да видимо колико ова екипа у ствари може. Пожелео бих екипи Будућности наравно, пуно успеха и да буде добра до краја сезоне, да оствари све што желе у овој години, и да те амбиције које су сигурно високе испуне, ако им се наравно за то буде указала шанса” рекао је тренер црвено-белих.

Екипа Црвене звезде нема много времена за одмор, црвено-бели већ у понедељак у преподневним часовима путују у Задар.

Претходни текстЗвезда убедљива против Будућности
Следећи текстЗвезда најуспешнија на Првенству за млађе сениоре