Бранко Лазић још две године у Звезди

53

Тек што је завршена најуспешнија сезона у историји КК Црвена звезда руководство црвено-белих кренуло је са припремама за наредну такмичарску годину. Сходно томе интезивно се ради и на креирању тима који ће и наредне сезоне играти на четири фронта – Евролиги, регионалној лиги, Супер лиги Србије и Купу Радивоја Кораћа, а први потпис на нови уговор ставио је Бранко Лазић (1989. годиште, 195 цм).

Борбеном беку црвено-белих је са завршетком ове сезоне истекао уговор, а за веома кратко време Лазић се са управом клуба договорио око наставка сарадње. Лазић је са Црвеном звездом потписао двогодишњи уговор и наредне сезоне ће поново бити играч са најдужим стажом у екипи пошто црвено-бели дрес носи још од сезоне 2011/2012.

Прошле сезоне је пружао изванредне партије, просечно је у АБА лиги постизао 4,2 поена и имао 1,8 скокова по мечу, у Евролиги је бележио 3,9 поена и 1,5 скокова, док је у Супер лиги Србије имао учинак од 6,9 поена и 2,4 скока у просеку. Свему овом треба додати и податак да је Бранко Лазић протекле сезоне био најбољи Звездин тројкаш у АБА лиги са 40,8 одсто реалзицаије шута иза линије 6,75. Међутим, оно што се не може исказати бројкама је његова огрмна енергија, борбеност и велика чврстина у одбрани коју приказује у свакој утакмици без обзира на име противника због чега је и постао љубимац навијача.

У претходне четири године са Звездом је освојио укупно пет трофеја (три купа Радивоја Кораћа, шампионски прстен АБА лиге и титулу првака Србије), а у репрезентативном дресу има златну медаљу освојену на јуниорском шампионату Европе у Шпанији 2007. године.

Веома ми је драго да ћу и даље остати у Црвеној звезди. Заиста сам пресрећан јер су се поклопиле моје жеље и жеље клуба. Изузетно сам задовољан сезоном у којој сам доста напредовао, а уз то смо остварили фантастичне резултате и освојили три трофеја. То ће ми свакако бити подстрек да још јаче тренирам, а посебно ми је задовољство што ћу поново бити у прилици да играм пред непоновљивом и јединственом Звездином публиком – рекао је Бранко Лазић непосредно пошто је у просторијама КСС-а ставио потпис на нови уговор.

Претходни текстЗВЕЗДАШ чланска карта је и лојалти картица
Следећи текстЦрвено-бели победом окончали припреме у Словенији