Црвено-бели победом окончали припреме у Словенији

35

Последњу проверу на припремама у Словенији, фудбалери Црвене звезде имали су против украјинске екипе Карпати.

Црвена звезда је у првом полувремену била бољи ривал, у сваком сегменту игре. Ипак, осим поседа лопте, уводни минути утакмице нису донели много занимљивости. Прво узбуђење виђено је у 16. минуту, и то пред голом Кахримана. Извели су Украјинци слободан ударац, а лопта се након погођење пречке „нећкала“ на гол линији, али је, ипак, није прешла. Као да је ова прилика била „окидач“ за конкретнију игру Црвене звезде, јер је само минут касније Орландић имао ситуацију „један на један“ против голмана, али је чувар мреже Карпата био успешнији.
У 21. минуту, повела је Црвена звезда. Савићевић је пронашао Анђелковића на левом боку, а овај центрирао на другу стативу где је спреман био Паркер, који је главом затресао мрежу. Брзо су „гости“ изједначили. Након слободног ударца са десне стране, лоша реакција одбране нашег тима, и Пластун неометано шаље лопту у мрежу са петерца. Катаи је у 34. минуту сјајно пронашао Орландића на другој стативи, а наш нападач поново доноси Звезди предност. Само три минута касније, Савићевић је асистирао Катаиу који снажно шутира у супротан угао голмана и постиже трећи гол за Црвену звезду. Испоставило се да је то био и коначан резултат првог полувремена.
У наставку, Ристић је заменио Александра Катаиа. У 48. минуту је покушао Рендулић након корнера, а Карпати су у наставку акције извели контранапад који је завршен опасним ударцем, али ипак поред гола. Фудбалери Карпатиа су пропустили и сјајну прилику у 61. минуту након велике грешке одбране Црвене звезде, али тада се голман Дамир Кахриман истакао одличном интервенцијом. У 65. минуту, сви играчи са клупе, осим голмана Вићића, добили су прилику да заиграју. Видело се одмах да су играчи веома мотивисани да оставе добар утисак, и Црвена звезда је у тим тренуцима била знатно бољи противник.
Финиш утакмице донео је Црвеној звезди и четврти гол. Након што је погрешио, Мбођ је исправио грешку и покренуо контранапад који је наставио Живковић упосливши Ристића на левом боку, а овај Јовића у казненом простору. Звездин млади нападач је успео да затресе мрежу, и постави коначан резултат. Доста играча се истакло на овој утакмици, коју је са трибина гледао и некадашњи тренер Црвене звезде, Славиша Стојановић, а такође је био присутан и Ибањез, потенцијално појачање Црвене звезде.
Фудбалери Црвене звезде ће у петак, 26. јуна, кренути за Београд.

Црвена звезда – Карпати 4:1 (3:1)

Стадион: „Матија Губец“. Судија: Дејан Будич. Стрелци: Паркер у 21′, Орландић у 34′, Катаи у 37′ и Јовић у 85′ за Црвену звезди, а Пластун у 25′ за Карпати.

Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Павићевић, Рендулић, Анђелковић, С. Стојановић, Савићевић, Катаи, Гаврић, Паркер и Орландић.
Резерве: Вићић, Мбођ, Ђорђевић, Мијаиловић, М. Стојановић, Ахчин, Аврамовски, Ристић, Јововић, Живковић, Јовић.

Карпати: Пидкивка, Мирошњиченко, Новотриасов, Пластун, Костевић, Даушвили, Чашуа, Страшнекевич, Худобиак, Голодиук, Карноза.

Претходни текстБранко Лазић још две године у Звезди
Следећи текстЛука Митровић 60. пик на НБА драфту