Звезда сигурна против Металца

26

Кошаркаши Црвене звезде Телеком наставили су са доминантним партијама у Суперлиги Србије. Црвено-бели су до девете победе у исто толико утакмица стигли након још једне изузетне партије, па је Металац савладан са убедљивих 87:69.

Изабраници Дејана Радоњића показали су још једном одличну игру у одбрани, а велики број расположених играча у нападу био је залог за сигуран тријумф. Ипак, требало би истаћи сјајну игру Маика Цирбеса који је меч завршио са 16 поена и седам скокова, а посебно је заблистао почетком треће деонице када је постигао десет узастопних поена за своју екипу у тренуцима када је Звезда правила недостижну разлику.
Почетак меча у потпуности је припао Немањи Дангубићу. Бек црвено-белих је убацио чак десет поена у првих шест минута игре, али одговор Металца је био у сјајном шуту за три поена па су гости одолевали (17:16). Ипак, одбрана Звезде је изгледала све боље, а у нападу је прорадио шут што се резултатски одразило на меч. Тројке Бранка Лазића и Николе Калинића повећавале су разлику па је на семафору у завршници првог периода стајало 29:20 у корист изабраника Дејана Радоњића.

Звезда је у наставку игре задржала висок ниво приказан у завршници првог периода. Одбрана црвено-белих била је на изразито високом нивоу па су Ваљевци за готово девет минута игре у другом периоду постигли само седам поена. Првим поенима Марјановића, који су некарактерстично стигли у нешто каснијој фази меча, црвено-бели су стекли највеће вођство на мечу (39:24).

Металац је почетком другог полувремена покушао да зонском одбраном промени ритам утакмице. Међутим, захваљујући одличним проигравањима, али и скоковима у нападу заблистао је Маик Цирбес. Сјајни Немац је постигао првих десет поена за своју екипу у трећем периоду и био је најзаслужнији што су црвено-бели након четири минута игре поново имали 15 поена предности (53:38).

Гости су одговорили са две узастопне тројке, али је то био знак за изабранике тренера Радоњића да поново заиграју снажно у одбрани. Звезда је затворила прилазе кошу, а расположеном Цирбесу придружили су се и остали саиграчи. Црвено-бели су се распуцали, ређали су се атрактивни потези који су измамљивали уздахе и аплаузе у београдском храму кошарке, а при том је предност на семафору расла све до огромних плус 24 након тројке Николе Калинића седам минута пре краја (74:50).

Тренер Дејан Радоњић је пружио прилику свим играчима, али и поред високог вођства енергично водио екипу тик уз терен. То се одразило на игру његових изабраника па црвено-бели нису дозволили опуштање и уписали су још један убедљив тријумф.

Црвена звезда Телеком – Металац 87:69 (29:20, 14:12, 21:16, 23:21)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 3, Ребић 5, Дангубић 14, Митровић 6 (5ск), Лазић 8 (5ск), Блажич 8, Калинић 9, Марјановић 7, Џенкинс 4, Јовић 7 , Цирбес 16 (7ск).

Металац: Протић 15 (5ас), Јанковић 4, Кутлешић 4, Оташевић, Мајсторовић 15, Јевтовић 5, Јошило 2, Љубичић, Ракићевић 4, Тодоровић 11, Вуксановић, Јеремић 9.

Претходни текстНенад Лалатовић пред Младост
Следећи текстРадоњић: 70. меч, а има их још много…