Ненад Лалатовић пред Младост

48

У Лав Медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржана је конференција за медије пред утакмицу Црвене звезде и Младости из Лучана.

Своја очекивања око ове утакмице изнео је тренер Црвене звезде, Ненад Лалатовић. Присутан је требало да буде и Дарко Лазовић, али је због породичних проблема морао да откаже своје присуство уз велико извињење.
Очекује нас последња утакмица ове сезоне, против Младости која нам је у првом мечу узела победу у последњим минутима. Улаз ће бити бесплатан, и овом приликом желим да позовем навијаче да дођу јер се од Звездиног дреса опрашта Дарко Лазовић који је Црвеној звезди дао много. Што се мене тиче, имам огромне проблеме јер на тренинзима имам по 11 играча. За неке играче и не знам где су. Да би нас било довољно за тренинг, морао сам и ја да се скинем и заиграм заједно са помоћницима. Током пролећа често нисам знао где је Џошуа Паркер, а то не знам ни сада, нити знам ко га је пустио. О Ристићу не знам да ли је оперисан ни где је, Лука Јовић је повређен али треба да буде ту уз екипу, не треба да се делимо… Неки већ сада раскидају уговоре пре времена – незадовољан је Лалатовић.
Лалатовић сматра да би све можда било другачије да је функција спортског директора постојала када је он дошао у клуб.
Много ми је жао што ја нисам имао спортског директора да ми помогне, али тада ми је речено да ми директор не треба. Када сам дошао, надао сам се да ће за спортског директора да дође Владимир Матијашевић и нисам тражио чуда. На пример, тражио сам Чаврића, Крунића… А од садашњих играча селектовао сам само Катаија, Луковића и Цветковића, јер се Петковић повредио.  Надам се да ће управа са новим тренером да настави да корача напред. Прошле године смо били шампиони и нисмо зарадили ни динар, а сада смо зарадили десетак милиона. То је заслуга ових играча који имају квалитет и мене који сам био лудо храбар да их пустим – сматра Лалатовић.
Звездином тренеру значи што је све време имао подршку навијача.
Видим да ме навијачи подржавају, а моје је било да гурнем клинце. Мени је најбитније шта навијачи кажу и захвалан сам им што су препознали да овај млади тим треба подржати, и никада нису звиждали, они су једина светла тачка клуба. Сви ми пролазимо али наша Звезда је једна једина. А Звезда само следеће јесени има 32 меча и треба појачати тим. Ипак верујем да ће навијачи то подржати. Верујем и да ће управа која зна боље и од навијача и медија саставити тим који ће узети титулу са новим тренером следеће сезоне. То им од срца желим – закључио је Лалатовић.

Претходни текстЦрвена звезда у финалу турнира пријатељства
Следећи текстЗвезда сигурна против Металца