Звезда поново засијала у дербију

41

Кошаркаши Црвене звезде Телеком после седам кола Супер лиге једина су непоражена екипа домаћег шампионата. Седми узастопни тријумф изабраници тренера Дејана Радоњића забележеили су у дуелу са вечитим ривалом – Партизаном. Црвено-бели су тријумфовали апсолутно заслужено резултатом 92:76 у мечу у коме су водили од првог до последњег минута.

Уз фантастичну подршку са трибина Звезда је одлично отворила меч и већ на крају прве деонице имала је двоцифрену предност (26:16). Међутим, Партизан је веома добрим шутем за три поена успео да ухвати прикључак и приђе на само три поена минуса (41:38). Црвено-бели су повећали агресивност у одбрани и на велики одмор су отишли са осам поена предности.

Партизан је поново припретио половином треће деонице када је тројком Безбрадице пришао на два поена минуса (54:52). Међутим, Звезда је стрпљивом игром у нападу и добром дефанзивом одбила налет црно-белих, а тројком Луке Митровића са понла терена у звук сирене за истек треће деонице стекла 11 поена вишка и најавила нови тријумф у дербију.

Црвено-бели су у потпуности контролисали дешавања на паркету. У одсудним тренуцима одговорност је преузео Никола Калинић који је био непогрешив у шуту, а до краја утакмице нанизао је 22 поена.

Црвена звезда се овом победом осамила у врху табеле Супер лиге Србије, а треба истаћи да је ово био шести тријумф изабраника Дејана Радоњића над вечитим ривалом у овој сезони.

Црвена звезда Телеком – Партизан 92:76 (26:16, 21:23, 20:17, 25:20)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 8, Дангубић 5, Митровић 8, Лазић 8, Блажич 4, Калинић 22, Марјановић 10, Каплановић, Тејић, Џенкинс 9, Јовић 6, Цирбес 12.

Партизан НИС: Тепић 3, Мурић 5, Маринковић 6, Дало 4, Милутинов 10, Милосављевић 12, Мачван 25, Ђумић, Андрић 6, Милутиновић, Глишић, Безбрадица 5.

Претходни текстЦрвено-бели најбољи када је било најважније
Следећи текстЛазић: Важан тријумф