Јуниори стартовали победом на Ф8 у Мадриду

24

Јуниорски тим Црвене звезде Телеком победом је стартовао на Фајнал-ејту Евролиге у Мадриду гди брани титулу освојену прошле године у Милану. Звездина селекција до 18 година савладала је Уникаху из Малаге резултатом 73:68, а опуштање црвено-белих у последњој четвртини могло је скупо да их кошта. Наиме, изабраници тренера Слободана Клипе пред старт четврте деонице имали су чак 25 поена предности (65:40), али су великим бројем изгубљених лопти и промашеним шутевима за три поена дозволили ривалу да се у потпуности врате у меч и приђу на само три поена минуса (71:68), али на Звездину срећу за више од тога нису имали снаге. Црвено-бели су успели да консолидују редове и забележе веома тријумф.

Црвено-бели јуниори су већ на крају прве четвртине имали двоцифрену предност, да би Уникаха половином друге деонице пришла на шест поена разлике. Међутим, Звезда је фуриозно одиграла финиш првог полувремена и серијом 16:2 стекла чак 20 поена предности. У истом ритму момци у црвено-белим дресовима наставили су и у трећој деоници, а тројком Аранитовића дошли су до максималних 30 поена вишка (63:33).

Убедљиво вођство очигледно је опустило Клипине изабранике, ређале су се изгубљене лопте и непрецизни шутеви за три поена. Уникаха из Малаге је то вешто користула, али су Звездини јунироу у финишу меча ипак успели да спрече потпун преокрет и заслужено тријумфују.

У другом колу Црвена звезда Телеком одмериће снаге са литванским Жалгирисом, а тај меч на програму је у петак са почетком у 13 сати.

Црвена звезда Телеком – Уникаха Малага 73:68 (25:14, 18:9, 22:17, 8:28)

Црвена звезда Телеком: Ћоровић, Капетановић 8, Аранитовић 7, Стојановић 12, Раданов 10, Кенић 2, Дрљача, Миладиновић 8, Поповић 6, Симанић 13, Ракићевић 5, Радовић 2.

Уникаха Малага: Белемене 11, Кортс 9, Васкез, Родригез 11, Трухило, Хименез. Соу 6, Ута 13, Турбика 2, Агилар, Грковић 11, Окоу 5.

Претходни текстЕвролига наградила најбоље
Следећи текст„Јахорина 2015“ – Звездин камп за дечаке