„Јахорина 2015“ – Звездин камп за дечаке

121

Седми Интернационални фудбалски камп Црвене звезде „Јахорина 2015“ ове године одржаће се у од 12. до 19. јула на олимпијској планини Јахорини, а своју промоцију камп је имао Бањалуци.

Промоцији кампа у Бањалуци присуствовала је и делегација Црвене звезде, коју су чинили директор омладинске школе Црвене звезде, Срђан Васиљевић, генерални секретар омладинске школе Дејан Цветковић, као и легенда клуба Владимир Петровић Пижон односно бивши фудбалер, а сада тренер млађих категорија Црвене звезде, Огњен Короман.

Генерални секретар омладинске школе Црвене звезде, Дејан Цветковић, истакао је да је Црвена звезда од почетка овог пројекта знала шта жели, и да је проналазак и афирмација фудбалских талената подједнако битна као и очување популарности Црвене звезде и промоција спортских вредности живота.

Већ годинама, Звезда је присутна на Јахорини где се дружимо с децом и проналазимо нове таленте. Професионалност, одговорност и стручност је наша главна девиза, а да је то тако показују и бројне похвале које смо добили првенствено од родитеља, али и чињенице да је овај камп већ створио неколико добрих младих играча. Посебно истичем да имамо подршку нашег клуба и руководства које се определило за стварање младог и перспективног тима чији ће главни ослонац бити играчи из омладинске школе Црвене звезде о чему сведочи чињеница да су Вукашин Јовановић, Михаило Ристић, Марко Грујић и Лука Јовић управо тим путем постали првотимци – изјавио је Цветковић.

Срђан Васиљевић се захвалио бањалучком „Sport Team“-у, с којим су дечаци годишта 1999. из Звезде одиграли пријатељску утакмицу.

О кампу на Јахорини могу да кажем да је одличан не само јер ће на њему бити препознати бројни талентовани фудбалери, већ и због чињенице да се деца тамо друже, склапају пријатељства и уче да буду самостални, али и корисни делови екипе. Услови су одлични, масовност је на кампу све већа и већа, два пута дневно одржавамо тренинге, а и остало слободно време је такође осмишљено. Камп је већ дао неколико дечака за млађе селекције Црвене звезде, а на предстојећем дружењу 10 до 12 клинаца, који буду најбољи, добиће прилику да се окушају на нашем стадиону „Рајко Митић“. Али, опет, важније од свега је да Звезду овде људи јако воле и да сваким даном има све већи број навијача – нагласио је Васиљевић.

Промотер овогодишњег издања „Јахорина 2015“ је четврта Звездина звезда, Владимир Петровић Пижон. Он је упоредио садашње време и оно време када је он почињао да се бави фудбалом.

Сад је, чини ми се, много лакше да постанете добар фудбалер, јер је неупоредиво боља организација, чему доприносе и ови кампови. Ми нисмо честито имали ни лопту, ја сам чак једну годину играо са крпењачом, учили смо се на улици, а данас дечаци од пет, шест година крећу да тренирају, добијају директне савете од тренера… Истина, велики играчи се рађају, али сви могу да постану солидни и добри фудбалери кроз овакве школе, а велики да постану још бољи и већи – рекао је некадашњи играч нашег клуба, додавши уз осмех да жели на Јахорини да пронађе „новог Пижона“.

Један од тренера који ће деци објашњавати на који начин да постану бољи је и некадашњи играч Звезде, Огњен Короман.

Осећам част, задовољство и обавезу да будем део овог кампа на Јахорини због дечака којима ћу покушати да пренесем све што знам о најважнијој споредној ствари на свијету. Такође, узбуђен сам и јер сам са Пала, па ћу се вратити у родни крај. Уверен сам да ће неки од клинаца с предстојећег кампа једног дана постати првотимац Звезде – рекао је Короман.

Након званичног дела, сви присутни опустили су се уз пригодан коктел, а затим су сви прешли на стадион „ФК Жељезничар Бањалука“ где се одиграла пријатељска утакмица између Црвене звезде и Спорт тима Бањалука за фудбалере рођене 1999. године, а многи од дечака који су наступили били су полазници кампа на Јахорини. Иако је резултат био у другом плану, виђена је одлична, пожртвована игра, прегршт лепих потеза, а на крају је резултат био 2:1 за Црвену звезду.

Више о седмом Интернационалном фудбалском кампу Црвене звезде „Јахорина 2015“ можете пронаћи на званичном сајту кампа на адреси www.fudbalskikamp.com

Претходни текстЈуниори стартовали победом на Ф8 у Мадриду
Следећи текст„Енклава“ – хуманитарна пројекција