Златко Болић уз „ONE TEAM“ у зрењанину

41

Амбициозни друштвено-одговорни поројекат Евролиге „ONE TEAM“ који заједничким снагама спроводе Црвена звезда Телеком и Специјална Олимпијада Србије успешно се приводи крају. Акција под називом „Кроз игру учимо“ је протеклих шест недеља у пет градова Србије: Београду, Панчеву, Чачку, Пироту и Зрењанину имала за циљ да подигне свест о проблему великог броја неписмених у Србији и људи који имају само основно образовање. Највећа вредност овог пројекта састоји се у томе што је инклузивног типа и што укључује децу из специјалних и редовних школа чиме се подстиче боља и успешнија интеграцији особа са сметњама у интелектуалном развоју у наше друштво.

Кроз три фазе пројекта које су имале едукативни, спортски и комбиновани карактер учесници су имали прилику да унапреде своје знање и вештине, али и да се међусобно друже, што је можда и најважније од свега. Цела акција не би могла да се на овако квалитетан начин спроведе у дело без велике подршке и помоћи Звездиних партнера: Телеком Србија, ИДЕА, издавачка кућа Клетт и Еврођунти.

Завршни час одржан је у Зрењанину уз активно учешће и некадашњег првотимца Црвене звезде Златка Болића. Својевремено изванредни шутер малишане је учио новим триковима под обручима, али и кроз занимљиве квизове проверао њихове знање из математике, српског и енглеског језика:

Одушевљен сам целом овом акцијом. Ја као велики Звездаш сам поносан да мој вољени клуб поклања велику пажњу оваквим пројектима. Осећам огромно задовољство, јер сам на сваком кораку био у прилици да видим колико је ове малишане обарадовао наш долазак. Лепо смо се дружили, а из Зрењанина носим заиста лепе успомене. Ово су свакако вредности које би спортски клубови требало да негују и велико ми је задовољство што баш Црвена звезда предњачи у томе – поручио је Златко Болић.

Завршна свечаност друштвено-одговорне акције „Кроз игру учимо“ под називом „ONE TEAM“ СПОРТСКИ ФЕСТИВАЛ биће одржана у суботу 9. маја у дворани БАСКЕТЛЕНД. Осим свих учесника овог програма на завршној церемонији где ће бити додељене захвалнице и признања биће присутни тренер сениорског тима Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић, капитен Лука Митровић, који је уједно и амбасадор овог пројекта, јуниорски тим Црвене звезде Телеком, као и бројне познате личности из света спорта.

Претходни текстЛалатовић и Јовановић пред Чукарички
Следећи текстБобан Марјановић у идеалној петорци Евролиге