Звезда повела у полуфиналној серији

47

Ватерполисти Црвене звезде стекли су предност у полуфиналној серији плеј офа првенства државе.

Као гости, на Бањици савладали су Партизан Рајфајзен 9:4 (3:2, 3:1, 2:0, 1:1). Реванш је у среду, највероватније на базену Ташмајдан. Ово је прва победа црвено-белих над великим ривалом у овој сезони. У Регионалној Триглав лиги Партизан је имао победу и реми.

Већ у првој четвртини Звезда је стекла предност 3:2. Са сјајним Шефиком на голу одбрана актуелног шампиона је деловала врло сигурно. Других осам минута протекло је у знаку Страхиње Рашовића, а велике проблеме Партизану је са позиције центра правио Никола Томашевић. Под будном пажњом одбране Звезде је био репрезентативац Мандић. После две четвртине било је и даље три разлике за црвено – беле (6:3). Очекивало се да ће Партизан после великог одмора заиграти боље али је ривал мирном игром контролисао догађања у базену. Са још два поготка Савићев тим је обезбедио победу, а последњих осам минута није донело превише узбудјења. Партизанови играчи су знали да не могу да дођу до преокрета и Звезда је рутински одрадила посао до краја. Домаћин је катастрофално одиграо играча више 11 (0), док је Звезда била успешнија 11 (4).

Стрелци за Партизан су били: Стојановић 2, Јакшић и Суботић, док су за Звезду прецизни били: С. Рашовић 3, Томашевић 2, В. Рашовић, Ранђеловић, Рацков и Његован.

Претходни текстЦрвено-бели траже брејк у Пожаревцу
Следећи текстДерби без голова