Дерби без голова

66

На стадиону „Рајко Митић“ пред 44.120 гледалаца фудбалери Црвене звезде и Партизана одиграли су 148. вечити дерби који је завршен без голова. Сусрет је почео са 40 минута закашњења због нереда на трибинама.

Неочекивано одлагање меча као да је утицало више на изабранике Ненада Лалатовића који су у сусрет ушли бојажљиво. Са друге стране црно-бели су били агилнији и све до средине првог дела контролисали су ситуацију на терену. Тек у 23. минуту запретили су играчи српског шампиона преко Лазовића који је после соло-продора шутирао, али је Живковић одлично интервенисао. Седам минута касније, на другој страни Бабовић је имао колосалну прилику, али је са пет метара био непрецизан. Успели су црвено-бели да успоставе равнотежу и дођу до игре, међутим, до полувремена није било шанси.

У другом полувремену ситуација се мало променила. Црвена звезда која је у односу на комшије у 148. дерби ушла са пет бодова заостатка покушавала је да притисне госте и у томе успевала у добром делу другог полувремена. Али више је то била јалова надмоћ која се огледала у већем поседу лопте и чешћим покушајима пробоја по боковима. Идеалну прилику да доведе Црвену звезду у вођство имао је Паркер у 58. минуту игре, али је његов шут главом након центаршута Цветковића отишао далеко од гола.

Одмах су узвратили црно-бели, имали су две прилике за погодак али су голман Рајковић и дефанзивци црвено-белих успели да отклоне опасност.

Уследио је нови прекид због великог броја упаљене пиротехнике са јужне трибине. Након тога темпо је спласнуо. Изабраници тренера Милинковића су се повукли и одлучили да бране бод који би им свакако више одговарао него пуленима Ненада Лалатовића. И у томе су успели. Имала је Црвена звезда два прекида из непосредне близине гола Живковића, али Лазовић и Босанчић нису успели да затресу мрежу. Вредан помена је и детаљ из 74. минута када се Лука Јовић одлично убацио између два дефанзивца комшија, али је Живковић поново био на висини задатка.

Судија Мажић продужио је утакмицу за седам минута, али и поред тога највећа утакмица српског фудбала завршена је најнепопуларнијим резултатом.

До краја националног шампионата остало је још шест кола, а у следећем најтрофејнији српски клуб гостује екипи Доњег Срема.

Црвена звезда – Партизан 0:0
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 44.120. Судија: Милорад Мажић (Врбас)
Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Јовановић, Анђелковић, Ковачевић, Стојановић, Катаи, Лазовић, Паркер, Јовић.
Резерве: Кахриман, Петковић, Лазић, Грујић, Ристић, Босанчић, Орландић.
Партизан: Живковић, Бандаловски, Б. Илић, Балажић, Волков, Дринчић, С. Илић, Брашанац, Живковић, Бабовић, Грбић.
Резерве: Лукач, Ћирковић, Петровић, Марковић, Нинковић, Којић, Шапоњић.

Претходни текстЗвезда повела у полуфиналној серији
Следећи текстЛалатовић: Не предајемо се