Радоњић: Најбољи меч АБА лиге ове сезоне

30

Фантастичном игром током већег дела меча Црена звезда Телеком савладала је Партизан (95:85) и тако повела у полуфиналној серији плеј-офа АБА лиге са 2-1. Црвено-бели су били прецизнији у шуту из игре и знатно бољи у скоку, пошто су имали чак 14 скокова више од ривала, а у нападу су ухватили чак 17 лопти. Сходно важности тријумфа, тренер црвено-белих дејан Радоњић био је веома задовољан:

Оче­ки­ва­ло се да ће до­ма­ћи на­ви­ја­чи да­ти по­се­бан им­пулс ис­ку­сној еки­пи Пар­ти­за­ну да до­ђе до још јед­ног ко­ра­ка бли­же ме­чу за про­лаз да­ље. Ана­ли­зом дру­ге утак­ми­це у ко­јој је Пар­ти­зан по­бе­дио, ви­де­ли смо ве­ли­ки број гре­ша­ка и зна­ли смо да мо­ра­мо да их ис­пра­ви­мо ка­ко би се ова­кав про­тив­ник са­вла­дао. Иако смо и та­да има­ли јед­ну чи­сту при­ли­ку за по­бе­ду – рекао је Радоњић и потом додао:

Од­и­гра­ли смо из­ван­ре­дан меч. Ово је био нај­бо­љи ду­ел ове се­зо­не у АБА ли­ги! Евро­ли­га­шки меч. Са ко­шар­ка­шке стра­не је мо­гло да се ужи­ва гле­да­ју­ћи ду­ел два инспи­ри­са­на и до­бра про­тив­ни­ка. Ми смо би­ли бо­љи, ус­пе­ли смо да вра­ти­мо брејк и са­да иде­мо да се спре­ма­мо за но­ви меч. Би­ће још те­же, Пар­ти­зан ће би­ти још бо­љи, ат­мос­фе­ра још же­шћа. Про­ба­ће­мо да од­го­во­ри­мо на све то са же­љом ка­ко би­смо од­и­гра­ли што бо­ље – констатоваоје Радоњић.

Јака Блажич дао је врло кратак коментар утакмице:

Битно је да смо победили, одиграли смо чврсто и одиграли смо добро. Надам се да ћемо овако одиграти и у недељу – закључио је Блажич.

Претходни текстЗвездин брејк и меч лопта
Следећи текстЗвездини пионири шампиони Србије