Радоњић: Велика борба тек предстоји

23

Кошаркаши Црвене звезде Телеком тријумфално су започели плеј-оф серију АБА лиге. Црвено-бели савладали су вечитог ривала Партизан резултатом 73:64 у врелом амбијенту дворане Пионир и остварили победу у првој утакмици полуфинала регионалног такмичења.

На конференцији за медије, утиске о дуелу прво је изнео словеначки репрезентативац Јака Блажич:

Одиграли смо прву утакмицу овог плеј-офа и најважније је да смо пробили лед. Мислим да смо играли добру одбрану и остварили велику победу, али то ништа не представља. Ово је била тек прва препрека на путу и имамо још да играмо – упозорио је енергични бек и потом појаснио шта седогодило у дуелу са центром Партизана Николом Милутиновим:

Све то је било у жару борбе. Изгубио сам лопту и хтео сам да исправим грешку. Сигурно да ми је жао због тога што се десило. Надам се да ће моћи да игра сутра. Овде смо сви да се боримо – рекао је Блажич.

Новинарима се потом обратио тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић:

У најави утакмице рекли смо да нас очекује велика борба против Партизана. Стартовали смо добро у одбрани, напад је добро функционисао, стекли смо предност и савладали Партизан који има велико искуство и игра у одличној форми. Знали смо да ће црно-бели у другом полувремену покушати да наметну игру која њима одговара и која ће им омогућити да резултат буде позитиван. У последњој четвртини показали смо више жеље да урадимо оно што нисмо успели на почетку меча, па смо због тога направили и неколико несмотрених потеза. Партизан нас је стигао, али смо добро реаговали шутем за три поена и продорима решавали критичне ситуације. Дали смо битне поене и тако решили меч у своју корист. Повели смо са 1:0, али не смемо тиме да се задовољимо. Припрема за сутрашњи меч је већ почела. Надам се да ће амбијент бити још бољи и да ћемо бити довољно спремни да одиграмо добар меч и поведемо са 2:0 у серији – рекао је Радоњић.

На питање због чега горостасни центар Бобан Марјановић није добио своју стандардну минутажу, Радоњић је одговорио:

То је била тактичка ситуација. Претила нам је опасност од игре Мачвана на позицији „петице“ и осетили смо да то може да нам прави проблеме у фази одбране. Ништа друго није у питању. На крају, Боби је имао довољно минута да одигра квалитетну утакмицу и период у којем је Партизан покушао да нас кажњава пик-ен-рол игром са Мачваном на врху рекета. Очекујем да сутра спремни одговоримо на то.

Он је такође објаснио да апсолутно нема говора о одмарању главних играча иако његов тим може да очекује дуга плеј-оф серија, јер за то не постоји могућност:

Партизан је велики клуб и остварио је много великих резултата. Направио је чак петнаест скокова у нападу и ми јако поштујемо његов квалитет и његово искуство. Тренутно, Партизан је у таквој форми да нам не пада на памет да помислимо да их потценимо на тај начин, а камоли да то урадимо. Посебно не ја – нагласио је Звездин стратег.

Млади стручњак истакао је да његове изабранике тек очекују најтежи тренуци:

Треба очекивати тешке мечеве у серији. Велика борба тек предстоји, сви смо тога свесни. Не бих се враћао у ток овог меча, мада је то модерно, да се анализира до најситнијих детаља. Добро смо реаговали у свим тренуцима када је то било потребно и то нам је дало овај крањи резултат. Тренутно, постоји задовољство, али оно мора да се заборави кад се изађе из ове просторије и да се припремамо за сутрашњи дуел, јер имамо стварно доброг противника на другој страни – закључио је Радоњић.

Претходни текстЗвезда повела у серији
Следећи текстКобиљски: Једва чекамо да полуфинале почне