Кобиљски: Једва чекамо да полуфинале почне

42

После паузе од скоро месец дана, због обавеза кадетских репрезентативаца Србије, плеј-оф Винер Штетише лиге се наставља. Одбојкаши Црвене звезде у четвртак 16. априла играју први меч полуфиналне серије против Војводине НС семе у Београду.

Звездини одбојкаши су лигашки део такмичења завршили на другом месту са 15 победа, три пораза и 46 освојених. У четвртфиналу су у две утакмице савладали екипу Инђије. Оба пута било је 3:1.

Новосађани у Београд стижу осокољени изузетним успехом. У недељу су у финалу Купа Изазивача победили португалску Бенфику и тако подигли први европски трофеј у историји српске клупске одбојке.

Одбојкаши Војводине су лигашки део сезоне завршили на трећем месту. Остварили су 14 тријумфа, 4 пораза и освојили су 42 бода. У четвртфиналу плеј-офа, у два меча, савладали су Спартак из Љига, оба пута са максималних 3:0.

Београдски и новосадски црвено-бели састали су се ове сезоне три пута, два пута у првенству и једном у Купу Србије, и сва три меча су била изузетно неизвесна. У лигашком делу шампионата у Београду је славила Црвена звезда са 3:2, по сетовима 24:26, 30:28, 25:18, 25:27, 15:12, док је у Новом Саду била боља Војводина истим резултатом 3:2, по сетовима 25:17, 25:23, 20:25, 21:25, 15:8. Још једном су два ривала укрстили копља, овога пута у полуфиналу Купа када су Новосађани били бољи резултатом 3:1, по сетовима 25:20, 25:23, 21:25, 25:19.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски сматра да Новосађани имају предност пошто се налазе у такмичарском ритму.

Сигурно је да нас очекује тешко полуфинале. Војводина је остварила историјски успех освојањем Купа Изазивача и то је екипа која се налази у такмичарском ритму, што за нас није случај. То нам је још један додатни проблем. Али улазимо у ове дуеле да се боримо и да направимо што бољи резултат – изјавио је Кобиљски.

Стратег Београђана очекује неизвене мечеве као што је то био случај у претходним дуелима.

Као и у претходним дуелима сигурно је да нас очекују неизвесне утакмице и да ће можда једна или две лопте одлучити победника. Они су побеђивали на свом паркету, ми смо побеђивали у „Шумицама“, тако да је исход стварно незахвално прогнозирати – каже Кобиљски.

Тренер Звезде ће у првом мечу моћи да рачуна на све играче осим на блокера Бориса Мартиновића који још увек није залечио повреду.

Имамо још мало проблема са Борисом Мартиновићем. Остали су сви спремни и једва чекамо да почне полуфинале – рекао је Кобиљски.

Капитен Црвене звезде Максим Буцуљевић сматра да одбојкашима Војводине неће недостајати мотива против актуелног шампиона.

Имали смо дугу паузу. Темељно смо се припремали и знали смо ко нам је противник у полуфиналу. Пре свега бих честитао одбојкашима Војводине на оствареном резултату у Купу Изазивача. Вероватно су се и истрошили у тим мечевима. Не видим да неће бити максимално мотивисани против нас у четвртак. Знају они врло добро с ким играју. Трудићемо се да утакмица буде што боља. Стварно играју фантастично, али не мислим да смо ми аутсајдери и да их не можемо победити – рекао је Буцуљевић.

Организатор игре београдских црвено-белих истиче да су Новосађани подигли ниво игре у односу на први део сезоне.

Прву утакмицу смо добили 3:2 у „Шумицама“, 3:2 смо изгубили у Новом Саду и у Купу смо поражени 3:1. Од тада су они подигли доста форму. Играју много боље него у првом делу сезоне. Сазрели су, тако да очекујем један стварно неизвестан меч и да ћемо се ми радовати после првог дуела у Београду, а потом ћемо видети – закључио је Буцуљевић.

Прва утакмица полуфиналне серије између Црвене звезде и Војводине НС семе је на програму у четвртак, 16. априла од 18 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици, уз директан ТВ пренос на другом програму РТС-а. Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Владимир Симоновић и Томилсав Поповић.

Друга утакмица полуфиналне серије се игра исто у Београду, у недељу 19. априла, а трећи меч се игра у Новом Саду, у уторак 21. априла. Уколико буде било потребно четврти меч би се играо у Новом Саду 23. априла, а пети у Београду 26. априла.

Пласман у финале плеј-офа Винер Штетише лиге обезбедиће екипа која прва дође до три тријумфа у серији. У другом полуфиналу састају се Партизан и Нови Пазар.

Претходни текстРадоњић: Велика борба тек предстоји
Следећи текстЈовановић: Притисак је био огроман