Изостао реванш Жалгирису

35

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су од Жалгириса у резултатом 76:70. Црвено-бели нису успели да се реванширају Литванцима, али много важније од резултата меча у Каунасу, који није имао такмичарски значај јер су обе екипе без шанси за пласман у ТОП 8, свакако је чињеница да је Звезда после дуже времена била у комплетном саставу. Изабраници тренера Дејана Радоњића пружили су веома добру игру и велику борбеност, а после преокрета у трећој деоници били су у прилици да забележе тријумф, али је одлучујућу тројку погодио Милакнис и тако омогућио домаћину да се радује.

Почетак меча обележиле су чврсте одбране на оба стране па зато и не чуди податак да су обе екипе за десет минута убациле само по 12 поена. Током друге четвртине црвено-бели су веома брзо испунили бонус што је омогућило Жалгирису да постигне доста лаких поена са линије слободних бацања. Домаћи су то користили на прави начин, па су уз две погођене тројке у финшу првог полувремена на велики одмор отишли са 13 поена вишка (40:27).

Међутим, као и много пута до сада Звездини кошаркаши нису клонули духом. И поред двоцифреног заостатка нису се предавали, заиграли су у наставку много агресивније и серијом 9:0 екпресно су ухватили прикључак. Добром одбраном црвено-бели су стекли додатно самопуздање па су после тројке Јаке Блажича стигли до максималних шест поена предности (56:62). Ипак, одговор Жалгириса лежао је у веома расположеном Черију који је у другом полувремену убацио 13 поена, па су домаћи три и по минута пре краја поново дошли до вођства (69:67).

Као и београдском дуелу у финишу је било много узбуђења. Звезда није успевала да материјализује добру одбрану пошто лопта није хтела кроз обруч после продора, а ни након шутева са дистанце. Атрактивно закуцавање Андерсона улило је додтано самопуздање Жалгирису, а тројка Милакниса при истеку напада решила је питање победника.

У последњем колу Е групе Топ 16 фазе Евролиге Црвена звезда ће дочекати славни Панатинаикос.

Жалгирис – Црвена звезда Телеком 76:70 (12:12, 28:15, 11:28, 25:15)

Жалгирис: Чери 17, Лекавичијус 2, Вене 4, Гудаитис 6, Сонгаила 4, Липкевичијус, Јанкунас 19, Јавтокас 2, Милакнис 11, Андерсон 10, Таролис, Улановас 2.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 2 (5 ас), Ребић, Дангубић 7, Митровић 7 (6 ск), Калинић 5, Марјановић 14 (12 ск), Тејић 2, Џенкинс 12, Јовић 6, Цирбес 7.

Претходни текстЛалатовић и Стојановић пред Нови Пазар
Следећи текстГолеада Звезде и убедљива победа против Колубаре