Лалатовић и Стојановић пред Нови Пазар

39

Након краће паузе, дошло је време да се првенство Србије настави. Фудбалери Црвене звезде имаће нимало лак задатак да у Новом Пазару остваре победу.

Ова утакмица ће бити одиграна без присуства публике што је, по мишљењу тренера Ненада Лалатовића и фудбалера Саше Стојановића, хендикеп за Црвену звезду, која на свакој утакмици има огромну подршку својих навијача.

Ово је јако битна, и уједно јако тешка утакмица за нас, самим тим што ћемо бити лишени помоћи наших навијача. Упркос томе, наш циљ се зна – да одемо у Нови Пазар и покушамо да одиграмо најбољу утакмицу ове сезоне. То неће бити нимало лако јер Нови Пазар има јако добар тим, везали су две победе у последње две утакмице, пуни су самопоуздања. Ипак, оно што моји играчи морају да знају је да смо ми Црвена звезда, и да нас ништа друго не занима осим тога да се у Београд вратимо са три освојена бода – прве су импресије Ненада Лалатовића.

Саша Стојановић сматра да обе екипе имају мотив да победе, и да очекује отворену утакмицу.

Идемо у Нови Пазар који је познат по врућем терену. Жао ми је што се ова утакмица игра без присуства публике, јер то није добро за фудбал. И ми, али и Пазарци, имамо довољно мотива за победу. Ми се боримо за титулу, а они за 4. место. Треба поштовати противника јер има искусне играче и играју добро у пролећном делу, али верујем у нас. Нама је ова пауза добро дошла да се спремимо што боље за ову утакмицу, искористили смо је и идемо на победу – рекао је Стојановић.

Ненад Лалатовић је говорио и о тренутном стању са играчким кадром.

У овом тренутку имамо проблем само са Ристићем, који је повређен и на њега не могу рачунати. Што се тиче Паркера, он се вратио, у добром је стању, добро се осећа и конкурисаће за место у екипи. Грујић и Јовановић су играли два пута по 90 минута, док је Лука Јовић прву утакмицу играо 75 минута, другу није играо, и у трећој је играо 45 минута, и притом одиграо феноменално. Њих евојица су се више истрошили од Луке, али и они су у конкуренцији за Нови Пазар. У добром су стању, важно је само да се нико није вратио повређен – задовољан је Лалатовић.

Пришавши на два бода заостатка на табели, Црвена звезда је поново ситуацију око борбе за титулу узела у своје руке.

Нико не може да обећа 10 победа до краја, нити ми, нити првопласирани тим. Много је лакше кад се приђе на два бода, али не желим да оптерећујем играче неким морањем. Ми свакако желимо да одбранимо титулу, и трудимо се да сваку утакмицу одиграмо боље. Лакше се дише, трудићемо се да до дербија победимо што више утакмица, али за мене је најбитнија ова у Новом Пазару. О титули, као и сваки Звездаш – желим је и желимо је, али не желим да стављам императив пред моје играче да морају да је освоје. Не мора се ништа, не мора се победити 10 утакмица до краја иако ми то јако желимо.

Представнике медија је занимало мишљење тренера око изјаве Милоша Босанчића која се у петак појавила у јавности.

Чуо сам за његову изјаву. Босанчић је добар момак, и очигледно се још није привикао на Црвену звезду, али ја ћу му данас у четири ока то објаснити. Није ништа пореметила његова изјава, у овом тренутку су испред њега Стојановић и Катаи који су искористили своју шансу. Добро је што он жели да игра, али то једноставно није за новине, и све што га занима може да сазна – врата моје канцеларије су свима отворена. Треба да дође да поприча са мном а не да даје такве изјаве, али, кажем, попричаћу данас са њим – рекао је Лалатовић.

Претходни текстЧетири некадашње одбојкашице Звезде на Ф4 ЛШ
Следећи текстИзостао реванш Жалгирису