Алба се реванширала Звезди

36

И поред огромне борбености и великог резултатског повратка у другом полувремену кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су на гостовању Алби резултатом 73:68. Црвено-бели су слабо започели меч и на полувремну имали заостатак од 17 поена (39:22), али су захваљујући великој пожртвованости, као и расположеном Марјановићу и Џенкинсу успели да половином последњег периода дођу до изједначења (61:61).

Ипак, скраћена ротација услед повреда Бранка Лазића, Марка Тејића, као и Маркуса Вилијамса који после једног неугодног доскока већ у шестом минуту више није улазио у игру, коштали су Звезду потпуног преокрета. Зафалило је енергије и снаге у завршници па су Немци успели да упишу тријумф.

Црвено-бели нису могли да пронађу нападачки ритам на почетка утакмице па је Алба преузела контролу утакмице у своје руке и серијом 17:2 дошла до првог двоцифреног вођства (17:6).

Само расположени Бобан Марјановић није био довољан да се зауставе растрчани играчи Албе који су брзом игром и прецизним шутем знатно лакше проналазили пут до коша него црвено-бели на другој страни. Звезда је након 18 минута игре имала чак 12 изгубљених лопти, резултат 39:22 након првих 20 минута игре је био реалност.

Изабраници Дејана Радоњића су са много више енергије заиграли у наставку. Препознатљива агресивност у одбрани и знатно бржи напад одликовали су игру црвено-белих у трећој четвртини. Две тројке Стефана Јовића, као и једна Чарлса Џенкинса средином трећег периода размрдали су Звезду и додатно подгрејали бројну Звездину публику у Берлину. Марјановић је наставио да прави велике проблеме у рекету Немаца и разлика Албе је кренула да се топи. Већ у завршници трећег периода невероватни Марјановић је постигао свој 23. поен и црвено-бели су поново били на једноцифреном заостатку (57:49).

 Звезда није стајала. Агресивна одбрана и брзи контранапади су потпуно вратили црвено-беле у игру који су након тројке расположеног Џенкинса шест минута пре краја дошли до изједначења (61:61).

Црвено-бели су потрошили огромну енергију за повратак у меч па је Алба то искористила и серијом 6:0 поново дошла у вођство (67:61). Скраћена ротација је узела данак и био је приметан недостатак свежине за потпуни преокрет. Алба је успела да задржи стечену предност упркос драматичној завршници и на крају да упише победу. (ФОТО: ЦАМЕРА4)

Алба – Црвена звезда Телеком 73:68 (22:9, 17:13, 20:27, 14:19)

Алба: Гифиј 3, Кинг 3, Табу 8, Варгас, Банић 18, Рединг 8 (11ас, 6ск), Вохлфарт, Ренфроу 13 (6ас), Хемондс 2, Меклин 8, Фресе, Радошевић 10 (4ск).

Црвена звезда Телеком: Вилијамс, Ребић, Дангубић 2, Митровић 2 (10ск), Блажич 2, Калинић 3, Марјановић 27 (10ск), Џенкинс 19, Јовић 9 (4ас), Цирбес 2.

Претходни текстЛудница у Бору, стиже Звезда!
Следећи текстРадоњић: Пресудило искуство АЛбе