Радоњић: Барса је фаворит, али желимо изненађење

22

Пред кошаркашима Црвене звезде Телеком је још један велики евролигашки изазов. У четвртак од 19 часова и 15 минута црвено-бели ће у Комбанк арени дочекати европског великана – Барселону.

Интересовање публике за овај меч је огромно, а о томе најбоље сведочи податак да је до среде у подне продато 13.000 улазница. Када се узме у обзир и око 4.400 претплатних карата, јасно је да ће Комбанк арена бити пуна. Оно што је свакако важна информација за све навијаче да карата још има у продаји и да се оне моху купити на свим продајним местима Евентима и то по ценама од 600, 900, 1.200 и 1.500 динара. Улазнице за Скајбокс кошатају 5.000 динара, док је за почасно место тик уз терен потребно издвојити 10.000 динара.

И овог пута капије највеће дворане на Балкану биће отворене два и по сата пре почетка меча, односно од 16 часова и 45 минута. КК Црвена звезда још једном апелује на навијаче да навијају фер и спортски, без употребе ласера и пиротехничких средстава, као и без убацивања било каквих предмета у терен јер ће у том случају клуб бити жестоко кажњен.

О квалитету и снази наредног ривала причао је и Дејан Радоњиић који је истакао Барселону као једног од главних кандидата за освајање Евролиге:

Као и сваке године Барса је кандидат за сам врх Европе. Прву фазу су одиграли јако добро, а онда су кренули да се суочавају са проблемима са повредама. Баш због тога су уписали можда и неке неочекиване поразе у Топ 16 фази, али играчи су се опоравили и ушли су у веома добар ритам. Реал Мадрид је у предности у борби за прво место, али серијом добрих резултата Барселона је истакла главну кандидатуру за друго место на табели – на кратко је застао Радоњић, а потом додао:

Имају пуно искуства и квалитета. Поседују играче који су дуго година на европској сцени, али имају и изузетно младе играче као што је на пример Хезоња који је будућа европска звезда. Барселона има на располагању сјајан ростер и састав пун квалитетних играча и на унутрашњим и на спољним позицијама – рекао је стратег црвено-белих који се потом осврнуо на први меч ове две екипе који одигран у Каталонији:

У првом мечу смо имали велики број грешака и падова концентрације што је недопустиво против Барселоне. То је екипа која је способна да у кратком временском интервалу направи разлику и реши меч. Надам се да ћемо успети да парирамо Барселони која је пре почетка меча стављена у позицију фаворита. Ипак, мораће да покажу то на терену, а ми ћемо пред нашим навијачима и ношени енергијом са трибина покушати да као најмлађа екипа направимо изненађење – рекао је Радоњић.

Разлог за бригу је свакако повреда Бранка Лазића који још увек није потпуно спреман. Ипак, Дејан Радоњић истиче да опоравак борбеног бека иде добрим током:

Лазић ће у суботу имати још један преглед па ће се након тога рећи када ће моћи да уђе у пун тренажни ритам. Сви остали играчи су спремни за меч са Барселоном. Ситуација око Лазићеве повреде је добра, али нећемо да журимо. Одиграо је Куп практично без тренинга и то га је можда оптеретило. Сматрали смо да овај период можемо да изнесемо без њега, а да нам је важно да буде спреман за плеј-оф АБА лиге. Мислим да ће нам остати довољно времена да његова форма буде на нивоу за најважнији део сезоне уз адекватан број тренинга – истакао је Радоњић.

Две везане победе црвено-белих у најјачем европском такмичењу поново су отвориле врата борби за Топ 8. Свестан конкуренције у групи Е која броји чак пет освајача Евролиге је и Дејан Радоњић који је истакао да екипа не осећа притисак:

Спремамо се као и за све дуеле ове сезоне. Не осећамо притисак. Имали смо ситуацију да смо имали скор 1-7, али сам и тада рекао да ћемо у сваки меч ући са намером да победимо. То се неће променити без обзира где играмо и против кога – истакао је стратег црвено-белих који се затим још једном осврнуо на наредног ривала:

Барселона има велики квалитет. Слабих тачака у том саставу нема. Довели су француског репрезентативца Џексона који је практично у борби за место у ростеру. Имају пуно тога да покажу, а на нама је да у неким елементима који нас генерално карактеришу да покушамо да им парирамо. Није случајно да је Барселона један од главних кандидата у борби за Фајнал фор – рекао је Радоњић.

Тренер Црвене звезде Телеком је потом упитан да ли екипа подиже форму у односу на почетак Топ 16 фазе Евролиге:

Постоји разлика у нашој игри у последње време, а у односу на партије у јануару. То није случајно. Имали смо ситуације да тренирамо без чак четири играча и драго ми је да смо то превазишли. Евидентно је да растемо и надам се да ћемо тако наставити – на кратко је застао Дејан Радоњић и затим додао:

Мислим да смо пуно пута показали карактер. Не само у мечевима против Макабија и Игокее када смо правили велике преокрете. Видите и сами да постоје разлике у издањима у домаћим првенствима и у Евролиги. Рекао бих да смо ми ту направили релативно мало падова – истакао је стратег Звезде.

За крај излагања тренер Црвене звезде Телеком је још једном истакао значај подршке навијача у мечу против Каталаноца:

Против Макабија су навијачи направили сјајну атмосферу и помогли нам да дођемо до преокрета. Очекујем да ће овог пута пред још више навијача са трибина опет стизати преко потребна енергија за наш млади тим. Ипак, Барселона је изузетно искусна екипа која зна да реагује на узаврелу атмосферу – закључио је Радоњић.

Претходни текстКопривица: Инђија нам лежи
Следећи текстЛазић: Дођите да нас гледате!