Тејић и Ребић као породични сарадници

93

Друштвено-одговорна акција под називом ТРОЈКА ЗА ПОМОЋ коју заједничким снагама реализују Црвена звезда Телеком и ИДЕА још једном је добила потврду да је пун погодак. Као што је већ познато свака тројка црвено-белих кошаркаша на евролигашким утакмицама на домаћем терену вреднује се са 3.000 динара у производима К плус, а прва донација је већ уручена Дому за смештај особа са сметњама у менталном развоју Кулина, током финалног турнира Купа и Нишу.

Овог пута дониран је Центар за заштиту одојчади, деце и омладине  у Звечанској.

Наиме, на утакмици са берлинском Албом изабраници Дејана Радоњића погодили су чак 11 тројки, а донацију у износу од 33.000 динара Уницеф је преусмерио Дому у Звечанској односно њиховом пројекту „Породични сарадник“:

Овом донацијом биће покривено 11 породица које су у тешкој материјалној ситуацији и заиста дугујемо велику захвалност Црвеној звезди, ИДЕА, Уницефу и фондацији Новака Ђоковића на помоћи. Пројекат „Породични сарадник“ постоји већ две године и организован је са циљем подршке биолошкој породици како би се развили њени капацатитети, побољшали услови њиховог живота и развили неки нови начини суочавања са свеопштом кризом – рекао је Коста Гајић социјални радник Дома у Звечанској.

Првотимци Црвене звезде Телеком Марко Тејић и Никола Ребић дружили су се са малишанима, али и разговарали са њиховим родитељима, а право одушевљење је наступило када су сви заједно заиграли кошарку. С обзиром на то колико су малишани и њихови родитељи показали ентузијазма за игру под обручима они ће бити специјални гости на једној од наредних утакмица Звездиних кошаркаша.

Овде није само реч о материјалној помоћи, већ и о спознаји да неко мисли и брине о овим људима. Оваквим акцијама препознаје се напор које ове породице чине како би остале заједно и ово је само један од начина да се препозна и вреднује сав њихов напор и све оно што раде да би као породица остали на окупу. Мислимо да је то јако важно – поручио је Гајић.

У напредном периоду донације из акције ТРОЈКА ЗА ПОМОЋ биће додељене Специјалној Олимпијади и Институту за мајку и дете.

Претходни текстСтиже Барса
Следећи текстЦрвено-бели повели против Инђије