Црвено-бели повели против Инђије

20

 Црвена звезда је победом отворила четвртфиналну серију плеј-офа пошто је у Шумицама савладала Инђију резултатом 3:1 у мечу који је донео добру игру домаћег тима и квалитетан отпор Сремаца.


 
Олако добијен први сет у којем су гости остали на 11 поена опустио је наше одбојкаше па су у игри са великим бројем грешака изгубили други период што је касније могло да одведе утакмицу чак и у пети сет.
 
Блоковима Околића Звезда је већ на почетку трећег периода стекла шест поена предности (11:5), па су црвено-бели и поред велике жеље гостију стигли до новог вођства – 2:1.
 
Прича о евентуалном петом сету владала је у четвртом периоду све до резултата 19:19, када су гости почели да греше и са пет поклоњених поена на крају истакли белу заставу.
 
Треба рећи и то да је Звезда четврти период играла без либера Јевтића који је крајем трећег добио јак ударац у леђа од саиграча Буцуљевића, па је његову улогу преузео Копривица.

Александар Гмитровић је био најефикаснији у нашем тиму са 19 освојених поена. Примач сервиса Филип Стоиловић је имао 18, а Александар Околић 15 поена. Код гостију се истакао Пешут са 17 поена.

Реванш меч је на програму у четвртак, 19. марта од 18 часова у Инђији. Екипа која прва забележи две победе пласираће се у полуфинале плеј-офа Винер Штетише лиге.

Црвена звезда – Инђија 3:1 (25:11, 22:25, 25:13, 25:19)
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 100. Судије: Дејан Рогић и Ђорђе Стевановић (оба Београд). Трајање меча: 88 минута. Резултат у серији: 1:0.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 15, Стоиловић 18, Гмитровић 19, Копривица 10, Милутиновић 11, Буцуљевић 2, Јевтић (либеро), Кецман 2, Стефановић, Нејић, Мартиновић, Благојевић. Тренер: Драган Кобиљски.
ИНЂИЈА: Шкрбић 10, Црњански 8, Вујовић 6, Пешут 17, А. Грковић 5, Елезовић 2, Перишић (либеро), Чоловић, Јањушевић, Обрадовић, У. Грковић, Ћаћић. Тренер: Владимир Шаренац.

Претходни текстТејић и Ребић као породични сарадници
Следећи текстБранко Лазић заштитно лице модне куће „RANCCO“