Звездине даме у полуфиналу

38

Према очекивањима, одбојкашице Црвене звезде избориле су пласман у полуфинале плеј-офа. После београдских 3:0, црвено-беле даме су и у Лајковцу тријумфовале против Железничара, не дозволивши домаћим одбојкашицама да освоје ни сет.


 
Као и у првом дуелу, Лајковчанке су пружиле јак отпор почетком меча. Држале су се домаће до резултата 17:18, али су црвено-беле у наставку серијом од 7:1 убедљиво стигле до вођства од 1:0. Слична слика виђена је и у наставку.
 
Поново се водила изједначена борба до средине сета, али је Звезда, предвођена Аделом Хелић и Јеленом Трнић постепено повећавала предност, да би у завршници наше даме поново одиграле без грешке, што је било више него довољно за убедљивих 2:0.
 
Фуриозном игром у трећем сету, Звезда је стигла до убедљивих 22:13. Промешао је Бранко Ковачевић састав у наставку, што су домаће искористиле, па су серијом од 7:1 стигле до подношљивих 20:23. Ипак, Звезда је са два поена, ставила тачку на меч, за пласман у полуфинале плеј-офа.

У полуфиналу плеј-офа Винер штетише лиге Црвена звезда ће играти против НИС Спартака. Полуфинална серија креће 10. априла, а први меч ће се играти у Суботици.

Железничар – Црвена звезда 0:3 (18:25, 19:25, 20:25)
Дворана: „Лајковац”. Гледалаца: 1.000. Судије: М. Јанковић (Ниш), И. Марковић (Обреновац). Трајање меча: 75 минута. Резултат у серији: 0:2.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Стојковић 7, Лазаревић 2, Тешановић 6, Војиновић 3, Исаиловић 5, Ракић 13, Златић (либеро), Вељковић, Симоновић, Аћимовић 1, Раковић, Кнежевић. Тренер: Никола Јерковић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 10, Поповић 5, Хелић 19, Миленковић 8, Кецман 3, Милович 3, Росић (либеро), Брђовић, Стијепић 1, Лукић 4, Чанак, Пушић. Тренер: Бранко Ковачевић.

Претходни текстЦирбес закуцао Игокеу
Следећи текстПодела бодова у дербију