Подела бодова у дербију

46

У дербију 21. кола Триглав регионалне лиге, ватерполисти Црвене звезде и Радничког из Крагујевца одиграли су нерешено на базену на Дорћолу – 8:8.

Током целог меча екипе су се смењивале у вођству, а у финишу је виђена права драма. Крагујевчани су 25 секунди пре краја из контра напада могли и до сва три бода, али је шут Марка Петковића зауставио одлични Денис Шефик. Црвено-белима је преостало још 20 секунди, али Димитрије Обрадовић није био прецизан.

Повели су гости већ у 15. секунди, преко Бориса Поповића. Одмах је, са играчем више, Звезда изједначила преко Страхиње Рашовића, да би нешто касније Срђан Вуксановић вратио гостима „+1″. Крагујевчани су могли са играчем више и до трећег гола, али Вуксановић није био прецизан. Казнио је то Александар Његован лепим поготком, али је, ипак, Душан Марковић у последњој секунди прве четвртине донео нову предност свом тиму – 2:3.

Новим голом Његован је поравнао резултат, а убрзо је старији од браће Рашовић матирао Живојиновића и донео црвено-белима прво вођство на мечу (4:3). После скоро четири минута без голова, Раднички је изједначио преко Филипа Трајковића и са резултатом 4:4 се отишло на одмор.

После неколико минута игре у наставку, Рашовић је својим трећим поготком на мечу вратио црвено-белима гол предности, али је минут касније узвратио Вуксановић (5:5). После дужег времена гости су водили када је Марко Ћук матирао Шефика. Ипак, уследио је гол Николе Томашевића и ново изједначење. У последњем минуту трећег периода виђена су још два гола. Прво је Иван Рацков погодио за Београђане, да би 19 секунди пре краја Никола Дедовић поравнао. Могли су пулени Дејана Савића у завршници треће деонице да постигну још један гол, пошто су 20 секунди имали играча више, али то нису искористили – 7:7.

Још једним лепим голом Његован је вратио предност на страну Звезде већ на старту одлучујуће четвртине. Међутим, после неколико минута игре исти играч је погрешио у додавању, па је Раднички дошао до изједначења, преко Бориса Поповића који је остао на половини црвено-белих и из контре савладао Шефика за коначних 8:8.

И у финишу је било доста узбудљиво. Минут пре краја Дедовић је добио искључење, Дејан Савић је тражио тајм-аут, али Обрадовић није био прецизан. Раднички је кренуо напред, Виктор Рашовић је зарадио искључење, а велику шансу, 22 секунде пре завршетка меча, пропустио је Марко Петковић, који је био сам испред Шефика. Црвено-бели су имали још 20 секунди, али је Обрадовић шутирао последњој и није био прецизан. Остаје утисак да су судије могле боље да реагују у неким ситуацијама, али се чини да је нерешен резултат најправеднији.

Најефикаснији су били Страхиња Рашовић и Александар Његован са по три поготка, док је један мање постигао играч гостију Срђан Вуксановић. Истакли су се и голмани, Денис Шефик и Стефан Живојиновић, који су сакупили по 14 одбрана.

Ово је први бод Радничког против Звезде у Београду, с обзиром да су у претходних осам мечева славили црвено-бели.

Црвена звезда – Раднички 8:8 (2:3, 2:1, 3:3, 1:1)

БАЗЕН: СЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Гледалаца: 400. Судије: Балажевић и Стефановић (Србија). Играч више: Ц. звезда 8 (4), Раднички 11 (2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик (13 одбрана), Страхиња Рашовић 3, Драшовић, Танкосић, Томашевић 1, Ешкерт, Бијелић, Виктор Рашовић, Ранђеловић, Његован 3, Рацков 1, Обрадовић, Драксимовић, Јовић.

РАДНИЧКИ: Живојиновић (14 одбрана), Трајковић 1, Поповић 2, Марковић 1, Тохољ, Јоксимовић, Богдановић, Басара, Вуксановић 2, Дедовић 1, Ћук 1, Петковић, Игњатовић, Босић.

Претходни текстЗвездине даме у полуфиналу
Следећи текстЦрвено-беле одбраниле титулу у ваздушном пиштољу