Цирбес закуцао Игокеу

73

Маестралном игром у последњој четвртини Црвена звезда Телеком уписала је 23. победу у регионалном такмичењу. Црвено-бели су лишени помоћи повређеног Бранка Лазића савладали Игокеу резултатом 85:80. Изабраници тренера Дејана Радоњића одиграли су изузетно чврсто и агресивно у одбрани у финишу меча, па иако су у 34. минуту били у заостатку чак 12 минута успели су да направе преокрет и заслужено славе. Јунак и тријумфу био је Маик Цирбес који је у последњих пет минута убацио чак 12 поена, али треба истаћи да су у веома важним тренуцима после сјајне одбране погађали Калинић, Блажич и Џенкинс.

Звезда је по ко зна који пут ове сезоне показала победнички менталитет, али и смиреност у ситуацијама када је била у двоцифреном заостатку. Нису губили главу и прибраност играчи у црвено-белим дресовима, имали су довољно стрпљења, а није им мањкало ни борбености што им је донело још један тријумф.

Звезда је од старта меча била принуђена да јури вођство ривала који је још у првој четвртини стекао 13 поена вишка. Силно мотивисиани и пуним трибинама инспирисани домаћи кошаркаши играли су веома добро у нападу током већег дела меча, а кошгетерским учинком истицали су Хеслип, Џоунс и Бунић.

Бобан Марјановић на овом мечу није био у препознатљивом ритму, али га је маестрално у финишу одменио Цирбес који је у неколико наврата погађао уз фаул, а био је и непогрешив са линије пенала. Када је Игокеа у 34. минуту стекла 12 поена вишка, прво је Калинић везао пет узастопних поена, а после украдене лопте и асистенције Џенкинса, Блажич је донео прво вођство црвено-белима на на истеку 39. минута (79:78). Ређали су се потом промашаји Игокее, Звезда је контролисала дефанзивни скок, а Цирбес је на две сјајне асистенције Вилијамса поенима решио питање победника.

Игокеа – Црвена звезда Телеком 80:85 (25:18, 19:23, 27:21, 9:23)

Игокеа: Предић, Хеслип 18, Јоровић 6, Кнежевић, Милошевић 3, Чакаревић 12, Радукић 6, Дреновац, Бунић 13, Катнић 5, Зловарић, Џонс 17.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 6 (6 ас), Ребић, Дангубић 8, Митровић 7, Блажич 14, Калинић 14 (8ск), Марјановић 6, Каплановић, Тејић, Џенкинс 10, Јовић 2, Цирбес 18.

Претходни текстДвоструки тријумф црвено-белих у дербију
Следећи текстЗвездине даме у полуфиналу