Џенкинс: Најважније тек предстоји

45

Још једно лепо вече у београдском храму кошарке у режији црвено-белих кошаркаша. Изабраници Дејана Радоњића без много муке славили су у 24. колу регионалног такмичења против Металца (82:59), у мечу који је обиловао атрактивним потезима.

Дејан Радоњић је на мечу који за црвено-беле није имао такмичарски значај желео да одмори Марјановића и Вилијамса, уз повређеног Лазића, па су самим тим много више минута него што је то уобичајено добили Звездини клинци. Ипак, мотива играчима на терену није недостајало, о чему сведочи и изјава Чарлса Џенкинса непосредно после меча:

Ова утакмица је била веома важна за нас. Прошле седмице смо изгубили две утакмице за редом и било је важно да се вратимо на прави колосек. Желели смо да останемо у добром ритму после Макабија и да на најбољи начин полако завршавамо такмичење у АБА лиги. Најважнији период сезоне тек је пред нама и тада ће бити јако важно да играмо добро – констатовао је борбени Американац.

Стратег црвено-белих, Дејан Радоњић, после 22. тријумфа у регионалном такмичењу желео је да апострофира добар приступ кошаркаша Звезде:

Он је од почетка меча био присутан свих 40 минута. Било је јако битно да будемо довољно озбиљни и да одиграмо квалитетно у околностима у којима смо били после победе над Макабијем, и да наставимо у правом ритму. Иако смо били јако ослабљени вечерас, сваки играч на терену дао је свој допринос како бисмо надоместили изостанак појединих играча. Веома је важно да будемо комплетни против Галатасараја, а још је важније да на следећем тренингу већ сви буду ту, како бисмо урадили све планирано – истакао је Радоњић, који је потом упитан о учинку најмлађег од Звездиних младића који је носио црвено-бели дрес против Металца, Алексе Раданова:

Ове године имамо веома млад тим, а вечерас је он био млад чак и у мерилима АБА лиге. Раданов и Аранитовић су са нама у тренажном интервалу када год могу. Оно што од њега имам прилике да видим, уз квалитетан и озбиљан рад, говори да нема бриге око његове перспективе. Треба правити планове да у наредном периоду постигне озбиљне резултате – изјавио је тренер Звезде који је затим причао о наредним изазовима који су пред екипом:

Не размишљамо да утакмице у Евролиги посматрамо нетакмичарски. Идемо у сваки меч апсолутно спремни да савладамо сваког противника.Између њих су утакмице у АБА лиги које омогућавају да имамо континуитет доброг рада. Иза нас је један период који је донео велико оптерећење у малом временском размаку. Сигуран сам да ћемо бити спремни за оно што нас чека у наставку сезоне – самопоуздан је био Радоњић, пре него што се надовезао на спекулације око противника црвено-белима у полуфиналу плејофа АБА лиге:

Ми не можемо да бирамо противника, чекамо да видимо ко ће да буде четврти и то је то.Знамо шта су нам жеље и циљеви, али чекамо последње коло после кога ћемо да правимо анализу пред почетак плејофа – закључио је Радоњић.

Претходни текстЗвездини клинци у победничком ритму
Следећи текстЗвезда организује кошаркшаки камп на Златибору