Звезда срушила шампиона Европе

35

Навијачи Црвене звезде на најлепши могући начин прославили су 70. рођендан вољеног клуба пошто су од црвено-белих кошаркаша на поклон добили победу над шампионом Европе – Макабијем. Изабтраници тренера Дејана Радоњића пружили су маестралну партију, посебно у последњој деоници и сасвим заслужено савладали прошлогодишњег освајача Евролиге.

Питање победника решено је у последњој четвртини коју су црвено-бели одиграли као у трансу. Иако је на старту четврте  деонице Макаби стекао чак осам поена предности Звезда није ни помишљала на предају. Заиграли су црвено-бели свим срцем, као што су и најављивали пре меча, и направили серију 20:0. У потпуности преокренули резултат, а блистали су у тим трнуцима Вилијамс, Џенкинс и Марјановић, мада треба истаћи да је убитачна серија започели тројком сјајног Марка Тејића који поново одиграо веома добар меч. Звезда је стекла чак 15 поена прдности (85:70) што јој омогућило да рутински одигра у финишу.

Црвено-бели су током већег дела меча били у вођству. Иако су у појединим тренуцима имали проблема са офансзивним скоком ривала, Звезда је на крају ипак остварила скакачку доминацију (47-39). Оно у чему је Звезда у дуелу посебно блистала је шут за три поена. Изабраници тренера Дејана Радоњића су имали 45 одсто реализације шута за три поена, односно погодили су чак 13 тројки из 29 покушаја. Виљамс је имао своје вече, погодио је чак пет тројки, неке из веома тешких ситуација и у јако битним тренуцима. Не треба изоставити и још једну блиставу партију тренутно најкориснијег играча Евролиге Бобана Марјановића који је уз 19 поена имао и 17 скокова, што му је рекорд у Евролиги, а веима добро је чувао и Софоклиса Скорцијанитиса.

Цео тим је оставио срце на терену, подршка са трибина у одсудним моментима била додатна инспирација за цео Звездин тим који је пружио изванредну представу и улепшао 70. рођендан клуба.

Црвена звезда Телеком – Макаби Елецтра 89:76 (18:20, 20:14, 16:25, 35:17)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 17 (5 ас), Ребић, Дангубић 5, Митровић 4, Блажич 4 (5 ск), Калинић 14, Марјановић 19 (17 ск), Каплановић, Тејић 4, Џенкинс 16 (5 ск), Јовић 3, Цирбес.

Макаби Елецтра: Парго 14, Хајнес 5, Смит 15, Рендл 4, Линхарт 12, Тајус 12, Коен, Охајон 6, Харари, Скорцијанитис 2, Александер 6, Форте.

Претходни текстРистић: Очекујем добру посету на Маракани
Следећи текстРадоњић: Рођендански поклон звездашима