Стојановић МВП, Капетановић најбољи тројкаш

60

Јуниори Црвене звезде Телеком освојили су пети узастопни трофеј Евролигиног квалификационог турнира. Црвено-бели су играли готово перфектно током сва три дана турнира па не треба да чуди што ни индивидуална признања нису изостала.

Наиме, за најкориснијег играча турнира проглашен је Војислав Стојановић и то другу годину у низу. Такође, Стојановић је уврштен и у најбољу петорку турнира заједно са Леонардом Тотеом (Унама Рејер Венеција), Џорданом Конорсом (Канаријас Баскетбалл Ацадемy), Луком Вуликићем (Мега Лекс) и Милошем Глишићем (Партизан Нис).

Између борбе за треће место и финалног меча одржано је такмичење у брзом шутирању тројки и закуцавању. Свака екипа је имала свог представника у оба такмичења. Брзо шутирање тројки донело је велику неизвесност јер је по правилима такмичења требало да се након прве рунде издвоје четири најбоља шутера. Станишић (18 поена), Зилка (17) и Николић (17) изборили су пласман у другу рунду, а Капетановић, Ћирковић и Поулсен су имали по 15 па је финале бројало чак шест учесника.

У финалној рунди заблистао је Немања Капетановић, бек Црвене звезде Телеком који је уписао 17 поена за 60 секунди и на тај начин понео ласкаво признање за најбољег тројкаша.

Такимчење у закуцавањима обележио је Италијан Леонардо Тоте. Иако је публика у дворани Баскет Сити имала прилику да види заиста атрактивна закуцавања, креативност Тотеа нико није успео да надмаши. Високи Италијан се пресвукао у бадемантил и папуче и у одевној комбинацији за базен снажно закуцао на опште одушевљење публике, али и жирија који је потез Италијана наградио највишим оценама.

Претходни текстЗвездини јуниори поново најбољи
Следећи текстЦрвено-бели тријумфовали у Јагодини