Црвено-бели тријумфовали у Јагодини

46

Каква утакмица у Јагодини, и каква победа Црвене звезде! Након веома бледе игре коју је пружила у Нишу, Црвена звезда је одиграла један борбен и добар меч против противника који је желео да се надиграва.

Јагодина је, ако је судити по створеним шансама, боље отворила утакмицу. Савковић је у два наврата био у доброј прилици да донесе свом тиму предност, али је оба пута био за мало непрецизан. Звезда је ове промашаје казнила у 15. минуту. Стојановић је одузео лопту на средини терена, повукао контру, упослио Дарка Лазовића на десној страни казненог простора, а Дарко је сјајно шутирао и веома ефектно затресао мрежу Јагодине.

Од тог тренутка, на терену као да је постојао само један тим. Црвена звезда је контролисала утакмицу, а опасни напади пред голом Јагодине су се ређали. Већ у 26. минуту било је 2:0. Након велике гужве у казненом простору домаћина, Стојановић је успео да „ћушне“ лопту ка Александру Катаиу који је из прве шутирао са 17 метара, и постигао прелеп погодак. Истакли су се у првом полувремену многи фудбалери, и била је приметна жеља код Паркера и Орландића да и сами постигну погодак. На средини терена, Михаило Ристић је „господарио“ ситуацијом, и да је био само мало прецизнији, и сам је могао да упише асистенцију у финишу првог полувремена.

На старту другог полувремена, Звезда је имала прилику и да реши утакмицу. Након прекршаја над Анђелковићем у казненом простору, досуђен је пенал, а лопту је наместио Џошуа Паркер. Ипак, Звездин нападач је шутирао снажно, али преко гола. Обе екипе су нападале у таласима, и гледали смо једну заиста сјајну утакмицу у којој су голови висили у ваздуху.
Црвена звезда је имала мали пад у игри који није трајао дуго, али је строго кажњена са два брза гола. Најпре је у 61. минуту Шушњар умакао нашој одбрани и из непосредне близине савладао Рајковића. Потом је и Јованчић четири минута касније био највиши у скоку након слободног ударца, и све што је Звезда урадила у првих 60 минута, пало је у воду. Наставила је Јагодина да притиска, а тренер Лалатовић је у игру увео Јовића и Босанчића.

И онда, у 79. минуту, Дарко Лазовић је центрирао ка Луки Јовићу који је успео да измакне чувару, али му је недостајало неколико центиметара да захвати лопту главом. Ипак, својом кретњом је збунио голмана Перића који није на време кренуо на ту лопту, и она је завршила у мрежи. До краја утакмице Звезда се успешно бранила уз повремене контранападе, али није било промене резултате.
Сјајна утакмица која враћа веру у српски фудбал, и на томе треба честитати свим актерима ове утакмице.

Јагодина – Црвена звезда 2:3 (0:2)
Стадион: ФК Јагодина. Гледалаца: 7.000. Судија: Александар Васић (Нови Жедник). Стрелци: Шушњар у 61′ и Јованчић у 65′ за Јагодину, а Лазовић у 15′ и 79′ и Катаи у 26′ за Црвену звезду.
Јагодина: Перић, Савковић, Гашић, Филиповић, Михајловић, Митошевић, Мартиновић, Шушњар, Леповић, Јованчић, Ђурић.
Резерве: Николић, Милинковић, Ивановић, Илић, Попара, Антић, Арсенијевић
Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Лазић, Јовановић, Анђелковић, Ристић, Стојановић, Катаи, Лазовић, Паркер, Орландић.
Резерве: Кахриман, Мбођ, Ковачевић, Босанчић, Савићевић, Грујић, Јовић.

Претходни текстСтојановић МВП, Капетановић најбољи тројкаш
Следећи текстЛалатовић: Честитке свим фудбалерима