У недељу у Јагодини

30

Наредног викенда, тачније у недељу 1. марта, од 15 часова, Црвена звезда ће гостовати екипи Јагодине.

Клубови у различитом расположењу дочекују овај сусрет. Док је наш тим пролећну полусезону започео ремијем, Јагодина је славила у Лучанима резултатом 3:2. Црвена звезда је у последњих пет утакмица чак три пута ремизирала без голова. Остварена је само једна победа, уз укупну гол разлику 2:1 (побеђен је ОФК Београд), што је свакако премало за апетите актуелног шампиона државе. Са друге стране, Јагодина је у последњих пет утакмица забележила три победе, један реми и један пораз, уз гол разлику 9:6. За разлику од утакмица Црвене звезде, на утакмицама у којима игра Јагодина „пада“ у просеку скоро три гола, и биће занимљиво видети да ли нас у Јагодини чека ефикасна, или пак још једна тврда утакмица.

Традиција је апсолутно на страни Црвене звезде. У последњих седам гостовања, Црвена звезда је остварила свих седам тријумфа, постигавши притом 22 поготка, уз примљених пет. Претходне сезоне, ови ривали су се састали такође у оквиру 17. кола, а наш тим је славио победу од 2:0, головима Драгана Мрђе и Ненада Милијаша.

Сезону раније, Црвена звезда је, предвођена са клупе Рикардом Са Пинтуом, у невероватној утакмици у којој се могло видети много тога, победила са 3:2. Стрелци су били Каду, Абиола Дауда и Лука Милуновић, а погледајте шта се све дешавало на том мечу.

И Роберт Просинечки је успевао да у Јагодини освоји сва три бода, и ту у два наврата. У сезони 2011/12, у утакмици која је одиграна у оквиру 12. кола, Звезда је победила са 3:1, головима Андрије Калуђеровића, Николе Микића и Евандра. Сезону раније, на првом гостовању под вођством Просинечког, Звезда је победила са 2:0, а голове су постигли Александар Јевтић и Евандро.

Ако је веровати традицији, у недељу од 15 часова нас очекује јако занимљива утакмица.

Претходни текстЦрвено-бели славили против Радничког
Следећи текстБуцуљевић: Да наставимо са игром из Новог Пазара