Црвено-бели славили против Радничког

36

У веома занимљивом и динамичном мечу у Крагујевцу, ватерполисти Црвене звезде победили су Раднички са 10:8, у трећем колу Лиге за шампиона.

Домаћи су били ослабљени неиграњем Врлића, Ћирића, Петковића и Трајковића, док су црвено-бели допутовали без Дениса Шефика.

Звезда је од почетка меча водила, а Раднички је први пут до изједначења, а потом и до вођства стигао у трећем периоду. Међутим, црвено-бели су на почетку четврте деонице повели са 9:8, а коначних 10:8 поставио је Страхиња Рашовић у последњој секунди утакмице.

Београђани су боље почели и повели су голом Николе Томашевића. Убрзо је Страхиња Рашовић повисио на 2:0, да би Никола Богдановић смањио на 2:1. Још једним поготком, старији од браће Рашовић, донео је поново два гола предности Звезди. Ипак, црвено-бели нису успели да сачувају „+2“ до краја деонице, пошто је Раднички већ у следећем нападу пришао на гол заостатка, преко Милоша Миличића – 2:3.

У првих неколико минута друге четвртине виђена су још три поготка. Димитрије Обрадовић је погодио за 4:2, узвратио је Иван Басара, да би капитен Сава Ранђеловић вратио свом тиму два гола вишка. Низали су се напади и шансе на обе стране, али су мреже мировале, све до последњег минута првог полувремена, када је Басара савладао Драксимовића за 4:5.

У трећем периоду постигнуто је много голова, а екипе су се смењивале у вођству. Раднички је први пут стигао до изједначења после два минута игре у наставку. У последњим секундама напада шутирао је један играч домаћих, погодио је пречку, али се лопта одбила до Вуксановића који ју је спровео у мрежу (5:5).

Црвено-бели су већ у следећем нападу стигли до новог поготка, преко Радомира Драшовића, али је одмах још један гол постигао Вуксановић и донео ново поравнање (6:6). Убрзо је Душан Марковић савладао Драксимовића са центарске позиције, да би на другој страни узвратио Виктор Рашовић – 7:7.

Један од најлепших голова на мечу постигао је Ђорђе Бијелић, када је лобовао Живојиновића за 8:7, али Звезда није успела дуже време да задржи ту предност, пошто је 40 секунди пре краја треће деонице, са играчем више изједначио Поповић. До краја трећег периода обе екипе су имале још по једну шансу, али је остало 8:8.

На старту одлучујућег периода Виктор Рашовић је свом тиму донео вођство од 9:8 и тај резултат је био на снази све до последње секунде утакмице, када је његов старији брат, Страхиња, поставио коначних 10:8. У периоду између та два гола Звезде, ређале су се добре прилике на обе стране, али су одлични били Живојиновић и Драксимовић, који је вечерас сакупио 14 одбрана.

Занимљиво је да је Звезда само три пута имала играча више, док су домаћи имали три пута више.

Најефикаснији је био Страхиња Рашовић са три поготка, а пратили су га Виктор Рашовић и Радомир Драшовић са по два. Исти учинак на другој страни имали су Иван Басара и Срђан Вуксановић.

У следећем колу Раднички гостује Југу, док ће црвено-бели дочекати Младост.

Претходни текстБлажич: Чека нас много тежак меч
Следећи текстУ недељу у Јагодини