Капитенски! Митровић МВП и најбољи стрелац

33

Кошаркаши Црвене звезде Телеком освојили су трећи узастопни Куп Радивоја Кораћа. Црвено-бели су одиграли веома узбудљив финални меч против Мега Лекса и након драматичне завршнице славили резултатом 80:74.

Пуне руке посла након финална имао је капитен Звезде Лука Митровић. Наиме, Митровић је одиграо феноменалан меч у финалу Купа Радивоја Кораћа. Забележио је 21 поен уз 12 скокова што му је донело индекс корисности 29 и ласкаво признање за најкориснијег играча финала.

Такође, Митровић је био и најбољи стрелац меча заједно са Ненадом Миљеновићем. Ипак, због мање минута које је провео на паркету капитену црвено-белих припало је још једно индивидуално признање. Лука се показао као спортсмен па је позвао свог добро пријатеља Миљеновића и заједно се сликао са њим и на тај начин симболично поделио награду.

На крају, дошло је оно најлепше. Трофеј “Жућкове левице“ завршио је у рукама капитена црвено-белих. Митровић је на препознатљив начин, а окренут ка навијачима Црвене звезде подигао трофеј и изазвао ерупцију одушевљења у Чаиру. Славље након мећа трајало је дуго. Делије су испратиле своје љубимце у свлачионицу уз песму и бурне аплаузе, а веома расположени првотимци Звезде су показали да одлично знају навијачки репертоар и у неколико наврата чак “повели навијање“.

Све је готово – наша Звезда прва поново!

Претходни текстЗвезда тријумфовала у Купу – осми пут!
Следећи текстРадоњић: Остварили смо још један циљ