Радоњић: Остварили смо још један циљ

51

Црвена звезда је на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа у сва три меча пружила веома добру игру и заслужено је одбранила трофеј Жућкове левице. Црвено-бели су у само три дана одиграли исто толико утакмица, али и поред свих напора показали су да су тренутно најбољи. Као награда за уложен труд уследио је осмих пехар у историји клуба намењен победнику националног Купа:

Честитам екипи Мега Лекса на сјајно одиграном турниру и финалном мечу. Такође, честитао бих тиму и саиграчима на освајању првог овосезонског трофеја – почео је причу капитен Лука Митровић, а онда додао:

Ми смо захваљујући пређашњим резултатима проглашени за апсолутног фаворита уочи овог Купа. Али, искључили смо се из свега тога, вредно тренирали, можда и највише од почетка сезоне. Полуфинални меч са Партизаном нас је много потрошио, а мање од 24 часа касније играли смо финале против Меге – рекао је капитен црвено- белих који је затим детаљније анализирао финални меч:

Прво полувреме је било слабо у скоро свим сегментима игре. Што се тиче напада, одбране, енергије, залагања… На полувремену смо се договорили у свлачионици да морамо да променимо начин игре иначе нећемо победити. Унели смо много енергије која је фалила у првом делу игре, а касније смо захваљујући искуству и квалитету преломили меч – констатовао је МВП финала и потом закључио:

Сезона се сада не завршава наравно. Идемо назад у халу, назад на тренинг, а ако наставимо са радом као и до сада нема разлога за бригу. Славље смо заслужили, али немамо за то претерано времена, јер већ у четвртак играмо меч у Мадриду против Реала.

Разлога за задовољство имао је и тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић. Црвено-бели су за три дана играли исто толико утакмица и уписали три победе вредне трофеја “Жућкове левице“. Радоњић је истакао да је освајање Купа Радивоја Кораћа остварен још један циљ:

Одбранили смо трофеј од прошле сезоне. Претходне године сам као тренер учествовао у освајању трофеја и то у чудном амбијенту када је направљена атмосфера да се обезвреди Куп. Мени је тај трофеј био важан, као и овај сада. Ипак, драго ми је да смо ове сезоне освојили трофеј у нормалним околностима и на тај начин остварили још један циљ који смо зацртали пре почетка сезоне – започео је причу Дејан Радоњић, а потом причао о проблемима са којима су се црвено-бели суочавали уочи финала:

Дан раније смо играли меч против Партизана и имали смо тек 15, 16 сати за одмор и припрему финалног меча. Искористило смо то на најбољи могући начин,  али није било реално да будемо на највишем нивоу. То се одразило на нас у првом полувремену. Концентрација је била на ниском нивоу, правили смо доста атипичних грешака за нас и дозволили противнику да стиче самопоуздање и гради резултат – на кратко је застао стратег Звезде, а потом додао:

Одреаговали смо квалитетно у другом полувремену. Успели смо да поправимо одбрану, а у нападу смо успевали да решимо боље зонску одбрану него у првом делу меча. Поново смо успели да решимо неизвестан меч у нашу корист – истакао је Радоњић.

Црвено-бели су освојили први трофеј ове сезоне и разлога за славље има. Ипак, време није савезник Звезди јер већ  у четвртак следи утакмица са Реал Мадридом у Топ 16 фази Евролиге и самим тим паклени ритам одигравања утакмица:

Ова три меча није све што нас чини уморним. Већ у четвртак играмо нови меч Евролиге у Мадриду и убрзо следи завршница АБА лиге. Жао ми је што нисмо били комплетни у последње време и нисмо успели да завршимо све зацртане планове. Ипак, спремаћемо се максимално за најважнији део сезоне, а то је полуфинале АБА лиге, а потом и борба за трофеје који предстоје – рекао је Радоњић, а потом додао:

Сигурно је да ће кроз обавезе у завршници лигашког дела АБА лиге, као и у Топ 16 фазе Евролиге доћи до додатне потрошње. Ипак, циљ је да максимално будемо спремни за полуфинале плејофа АБА лиге без обзира на противника – истакао је тренер црвено-белих који је још једном подсетио на финални меч:

Припрема меча би сигурно била лакша да дан за даном нисмо играли против Константина па потом Партизана. Ипак, успели смо да лоцирамо проблеме из првог полувремена и да их решимо у наставку. Показали смо квалитет који нас красе и карактер, а поново бих истакао у први план одлично извођење слободних бацања и одбрану у завршници – рекао је тренер Радоњић који је потом додао:

Не постоји играч који може да игра 10 месеци на врхунском нивоу. Имамо најмлађи тим у Евролиги и један од најмлађих у региону, а са друге стране имамо веру у рад и очекујемо да те ствари буду наша предност у завршници сезоне – закључио је видно задовољни Дејан Радоњић.

Претходни текстКапитенски! Митровић МВП и најбољи стрелац
Следећи текстЗвездине даме освојиле Куп Србије