Блажич: Емотивна победа, али у недељу је финале

39

Кошаркаши Црвене звезде Телеком одиграли су веома добар меч и савладали вечитог ривала Партизан резултатом 76:67. Тим тријумфом Звезда је обезбедила пласман у финале Купа Радивоја Кораћа и прилику да се бори за трећи узастопни пехар у том такмичењу.

Један од најистакнутијих у тријумфу био је Јака Блажич са 15 поена и шест скокова, а посебно је имао добру ролу у последњој деоници. Он је истакао да њега и саиграче последњи корак чека тек сутра:

Ово је само полуфинале. Тек у недељу је утакмица за трофеј против Меге са којом смо увек играли тешке мечеве. Играли смо веома емотиван меч, данас је било баш пуно емоција. Пресудила је наша добра одбрана. Играли смо веома агресивно, Мачван и Павловић на почетку су били разиграни, али успели смо све остале да затворимо – рекао је бек словеначке репрезентације који је посебно блистао у последњој деоници.

Тренер Дејан Радоњић био је задовољан након тријумфа над Партизаном, али је и он рекао да екипу сутра чека финале за које немају пуно времена за одмор:

Пре свега захвалио бих се навијачима на подршци. Победити Партизан је увек велика ствар за нас. Ипак, ово је полуфинале и сутра нас чека још један меч. Мега је квалитетна екипа и имају веома талентован састав – на кратко је застао Радоњић, а онда наставио да прича о полуфиналу:

–  Добро смо кренули у меч. Могли смо чак и већу предност да стекнемо у првом полувремену, Партизан је на крају ушао у меч, али смо ми добро реаговали. Одбрану смо држали свих 40 минута. Поред добре одбране смо били добри и стрпљиви у реализацији. Такође, били смо веома добри у скоку и остварили смо победу – рекао је Радоњић, а потом додао:

Увек је присутно задовољство када се победи Партизан, али имамо мало времена да  се припремимо за финални меч. Жеља нам је да се одморимо до сутра и да одбранимо трофеј Купа – закључио је Дејан Радоњић.

Претходни текстТријумф у дербију за четврто узастопно финале Купа
Следећи текстНије било сукоба Звездиних навијача и Жандармерије