Звезда лако до полуфинала Купа

43

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у потпуности су оправдали улогу фаворита у првом мечу завшног турнира Купа Радивоја Кораћа. Црвено-бели су у четвртфиналу без проблема савладали Константин резултатом 81:65 и пласирали се у полуфинале националног Купа где ће им ривал бити Партизан.

У саставу црвено-белих није било Бранка Лазића, али су изабраници тренера Дејана Радоњића у потпуности доминирали, током већег дела меча су имали вођство веће од 20 поена разлике и на крају су заслужено славили. Стратег црвено-белих указао је шансу свим играчима. Свих 12 кошаркаша у црвно-белим дресовима се уписало у листу стрелаца, а најефикаснији је био Бобан Марјановић са 15 поена који је меч завршио без промашаја.

Значајну минутажу у овом мечу добили су Звездини полетарци Ребић, Тејић и Каплановић, а после мањег опуштања у последњој деоници Константин је ублажио вођство и изборио частан пораз.

Кошаркаши Црвене звезде ће полуфинални меч са Партизаном играти већ сутра у нишкој дворани Чаир са почетком у 21 сат.

Константин – Црвена звезда Телеком 65:81 (16:32, 14:22, 15:19, 20:8)

Константин: Величковић 11, Деспотовић 5, Ђорђевиж 7, Бараћ, Витковић 6, Стојачић 7, Остојић 12, Тасић 11, Савић, Обреновић, Вучићевић, Гуџић.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 9, Ребић 3, Дангубић 8, Митровић 4, Блажич 8, Калинић 9, Марјановић 15, Каплановић 5, Тејић 3, Џенкинс 7, Јовић 2, Цирбес 8.

Претходни текстЦрвено-бели славили у Новом Пазару
Следећи текстСа вечитим ривалом у борби за финале