Радоњић: Добили смо и више од утакмице

32

Кошаркаши Црвене звезде Телеком прекинули су серију од три узастопна пораза. Црвено-бели су савладали Цедевиту захваљујући брилијантној игри у последњој деоници коју су решили у своју корист резултатом 19:5 и на крају уписали убедљив тријумф (78:63).

Одлична игра и убедљив тријумф нису једини разлог за задовољство црвено-белих јер је се након повреде на паркет вратио Стефан Јовић па је Маркус Вилијамс добио више него заслужени одмор и на паркету провео мање од десет минута.

Такође, посебно треба истаћи сјајну игру капитена црвено-белих Луке Митровића који је меч завршио као најефикаснији играч са 14 поена, а при том је остварио и девет скокова уз три асистенције и четири изнуђена фаула што му је донело индекс корисности 25. Он је истакао да је ово за црвено-беле био изузетно вредан тријумф:

БИтна утакмица за прекид низа од три пораза што нама није било уобичајно ове сезоне. Био нам је потребан овај тријумф за повратак самопоуздања и можда смо због тога ушли мало стегнуто. Преокренули смо резултат и уз мале осцилације успели да на крају дођемо до убедљивог тријумфа – рекао је Митровић , а потом причао о наредном изазову за Црвену звезду Телеком:

Куп Радивоја Кораћа је већ за четири дана. Имамо нешто мало времена да се припремимо за то такмичење и да на најбољи могући начин започнемо борбу за овосезонске трофеје – истакао је капитен црвено-белих који је потом упитан да прокоментарише своју тренутно форму:

Сезона нам малте не траје као НБА, имамо 80 утакмица и тешко је држати континуитет добрих игара. Тешко је наћи излаз из кризе. Ипак, важно је да екипа не трпи због слабијих игара појединца. Важно је да појединац не носи екипу, већ екипа појединца – закључио је Лука Митровић.

Баш као Митровић и тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић започео је излагање истицањем важности тријумфа:

Након три пораза, два у Евролиги и један у АБА лиги, имали смо велику жељу да славимо вечерас. Знали смо да нас очекује тежак ривал јер је Цедевита једна од најбољих екипа у лиги што показује табела регионалног такмичење, али и учинак у Европи где су отишли даље у Еврокупу – рекао је Радоњић који је похвалио и навијаче који су у великом броју испунили београдски храм кошарке.

Тренер црвено-белих је затим наставио да истиче важност утакмице са Цедевитом упркос томе што су његови изабраници и уочи меча са Загрепчанима обезбедили прву позицију на крају табеле АБА лиге:

Почетак није био најидеалнији, али смо држали добар ритам и желели да урадимо нешто више од тога осим да упишемо победу. Кроз те идеје смо створили предност, Цедевита је успела да нас престигне, али смо одиграли одлично у завршници и на крају чак и убедљиво славили – рекао је Радоњић, а потом додао:

Потрошња у Атини је била огромна посебно због скраћеног ростера. Стефана (Јовић) смо видели на терену што нас изузетно радује, а против Константина у Купу се надамо да ће и Немања (Дангубић) бити спреман – рекао је Дејан Радоњић.

Тренер црвено-белих се потом осврнуо на Куп Радивоја Кораћа где ће у петак Звезда започети одбрану трофеја утакмицом против Константина:

Као што сам и рекао пре више од 15 дана, за нас је најбитније да на Купу наступамо у комплетном саставу. После Жалгириса није тако изгледало. Нисмо тражили алиби у тим повредама, али је сигурно да је начин на који смо функционисали у претходном периоду се сигурно одражавао на игре. Задовољан сам што смо теоретски обезбедили прво место у АБА лиги. Сада се окрећемо Купу где желимо да будемо на очекиваном нивоу и да одбранимо трофеј – истакао је Радоњић.

Бранко Лазић је у једном дуелу добио незгодан ударац, али је Радоњић рекао да није реч о озбиљнијој повреди:

Лазић је у реду, добио је ударац и није било потребе да се враћа на паркет. Идеја је била да одморимо Маркуса Вилијамса који је услед повреде Јовића имао велику потрошњу у претходне три утакмице. Драго ми је што смо урадили знатно више ствари од саме победе у овом мечу – истакао је тренер Звезде који је упитан о форми Маркуса Вилијамса:

Ако буде здрав Вилијамс ће узимати и даље најбитније шутеве и биће вођа. Не треба да заборављамо прву фазу Евролиге и колико је важних кошева дао против нимало слабих екипа као што су Валенсија или Лаборал Кућа. Помогао нам је да дођемо до тријумфа који су нас одвели у Топ 16 фазу – закључио је Радоњић.

Претходни текстЗвезда оверила прво место
Следећи текстПредседник Црвене звезде о „случају Ђуровић“