Радоњић: ПАО искористио наше грешке

24

Колико мало је недостајало да Црвена звезда Телеком у Атини направи сензацију и савлада фаворизовани Панатинаикос. Храбром и веома пожртвованом Звезда је успела да надокнади 22 поена заостатка из првог полувремена, фантастичном одбраном и великом борбеношћу направи потпуни преокрет и поведе са пет поена предности (65:60). Међутим, у финишу је недостајало и мало среће пошто је Маркус Вилијамс промашио шут за продужетак. Ипак, пред наставак сезоне и борбу за први трофеј у сезони која ускоро следи храбри начин на који се Звезда супротставила шестоструком Европском прваку и актуелном шампиону Грчке. Све то још више добија на значају ако се зна да су црвено-бели, на традиционално неугодном гостовању у дворани ОАКА, били силно ослабљени неиграњем Стефана Јовића и Немање Дангубића:

Панатинаикос је успео да погоди неке одлучујуће шутеве у финишу меча што им је омогућило победу – сумира утиске из Атине Чарлс Џенкинс и додаје:

Знали смо да ће утамица бити веома тешка и жестоко смо се борили упркос нашем веома лошем почетку. Једноставно, нисмо се предавали. На крају меча направили смо пар грешака, изгубили смо неке важне лопте што нас је скупо коштало. Али, мислим да смо из свега овог много тога научили – каже Звездин Американац који је пружио одличну партију постигавши 17 поена.

Џенкинс је истакао да пропусти који су се догодили у дворани ОАКА морају да се исправе за утакмице које следе:

У највећем делу утакмице Панатинаикос је профитирао на нашим изгубљеним лоптама. Сваку нашу грешку су кажњавали. То се десило и у самом финишу. Али, из сваке утакмице научимо нешто ново. Сезона се захуктава, а ми смо тим који је у Топ 16 фази Евролиге у прилици да много тога научи у дуелима са овако квалитетним и искусним екипама и мислим да ћемо то искористити на прави начин. Управо из тог разлога сматрам да без обзира што смо изгубили утакмицу против Панатинаикоса све то ће нам помоћи да напредујемо као тим. Од почетка сезоне трудимо се да играмо снажно уз максимлану борбеност и да се никад не предајемо. Тако је било и у мечу против Панатинаикоса и сигуран сам да ћемо исти приступ имати и у наставку сезоне – закључио је Џенкинс.

Стратег црвено-белих Дејан Радоњић честитао је Панатинаикосу на победи и истакао:

Одлично су играли на почетку утакмице, пре свега су били веома чврсти у одбрани. Са друге стране ми смо били доста слаби у том сегменту игре и уз све то направили смо доста грешака. У прилог томе сведочи податак да смо у првој чевртини имали чак девет изгубљених лопти. Управо из тог разлога Панатинакос је стекао убедљиво вођство на почетку меча. Али, успели смо да се консолидујемо и заиграмо знатно агресивније у другој четвртини – каже Радоњић.

Тренер црвено-белих похвалио је реакцију својих играча, који се ниједног тренутка нису предавали и који су захваљујући великој борбеношћу дошли у прилику да савладају великог ривала:

У другом полувремену играли смо знатно боље. Стекли смо чак и пет поена предности, али смо у тим тренуцима изгубили неколико важних лопти. Панатинаикос је, као врло искусан тим, то искористио на прави начин. У финишу смо пропустили прилику да меч одведемо у продужетак, али морам да будем задовољан залагањем, борбеношћу и начином на који смо играли три четвртине против тима какав је Панатинаикос. То задовољство произилиази из чињенице да је екипа још једном ове сезоне показала карактер, да смо били потпуно конкурентни шестоструком прваку Европе, и актуелном шампиону Грчке, и да смо се до последњег звука сирене борили за победу. На крају нисмо успели да славимо, али смо показали реакцију и морамо бити задовољни због тога. Јер, не треба заборавити да смо у Атини били ослабљени неиграњем Јовића и Дангубића, али смо се и поред тога приказали у лепом светлу и били надомак великог изненађења – закључио је Радоњић.

Претходни текстНа Цедевиту за 300 динара
Следећи текстПораз црвено-белих у полуфиналу Купа