Звезда прекинула тријумфални низ

36

Силно ослабљена неиграњем Немање Дангубића и Стефана Јовића Црвена звезда Телеком је доживела први овосезонски пораз у АБА лиги. Црвено-бели су тек после 21. кола прекинули тријумфални низ у регионалном такмичењу, пошто су изгубили од Крке резултатом 77:67.

Поред хендикепа због скраћене ротације недостатком двојице значајних спољних играча Звезда је у последњој деоници била и лишена помоћи Бранка Лазића и тренера Дејана Радоњића. Наиме, судијска тројка на овом мечу (Синиша Херцег, Томислав Хордов и Јосип Радојковић) досудила је чак пет техничких грешака црвено-белима од чега по две Бранку Лазићу и Дејану Радоњићу, па су борбени бек (у 29. минуту) и Звездин стратег (у 31. минуту) морали да напусте терен.

А управо у тим моментима Звезда је хватала прикључак и била у прилици да направи потпуни преокрет. Црвено-бели су тројком Јаке Блажича успели да приђу на само поен минуса (60:59), али је потом уследио одговор Армстеда са два узастопна прецизна шута ван линије 6,75 па је тако успешно одбијен најозбиљнији напад Звезде да направи преокрет и преломи меч у своју корист.

Акумулирани замор услед убитачног ритма утакмица и путовања и те како је био приметан у Звездиној игри која је само на моменте приказивала део своје агресивности у одбрани која је краси током читаве сезоне. Звезда је слабо почела меч и потом је константно била приморана да јури вођство домаћих који су већ крајем прве деонице имали 15 поена вишка (23:8). Део своје препознатљиве чврстине у одбрани Звезда је приказала почетком друге деонице, што је црвено-белима експресно омогућило да приђу на само два поена минуса (30:28), али не и да преузму вођство. По истој матрици играо се читав меч у коме је најкориснији играч Евролиге Бобан Марјановић своје прве поене уписао тек у 29. минуту кога су прегрубо и некажњено чували центри Крке.

Звезда је јурила резултат и када је било нагвошетаја преокрету уследиле би грешке у нападу које Крка зналачки користила. Било је евидентно да је у финишу Звезди понестало свежине, а шутерски распложеном Букеру и Армстеду се придружио и Јасмин Хукић па је Крка успела да уради оно што ниједном тиму досадашњем делу АБА лиге није пошло за руком.

Крка – Црвена звезда Телеком 77:67 (25:13, 16:19, 16:20, 20:15)

Крка: 4, Ројц 2, Вангмене 11, Армстед 18, Мулалић, Јоксимовић 4, Букер 18, Хукић 20, Затежич, Ритлоп.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 12, Ребић, Аранитовић, Митровић 7, Лазић 2, Блажич 10, Калинић 10, Марјановић 9, Каплановић, Тејић, Џенкинс 13, Цирбес 4.

Претходни текстУтакмица руководства и тренера Звезде и Војводине
Следећи текстЗвезда и Партизан поделили бодове