Звезда и Партизан поделили бодове

78

У дербију 16. кола Триглав регионалне лиге, односно 2. кола Лиге за шампиона, ватерполисти Црвене звезде и Партизана одиграли су нерешено 8:8.

Утакмица на базену на Дорћолу оправдала је епитет дербија и током целог сусрета водила се велика борба. Најефикаснији код домаћих био је Страхиња Рашовић, који је сва три гола постигао у првом полувремену. Један мање је постигао његов брат Виктор, а исти учинак код црно-белих имали су Душан Мандић, Огњен Стојановић и Гаврил Суботић.

Повела је Звезда голом Радомира Драшовића у другом минуту, да би Мандић из петерца изједначио, а затим Стојановић донео предност црно-белима. У тим моментима играло се гол за гол. Страхиња Рашовић је два пута био прецизан, док су са друге стране одличног Шефика матирали Вицо и Суботић из петерца.

У другој четвртини старији од браће Рашовић донео је црвено-белима ново изједначење, да би нешто касније Мандић, поново из петерца, вратио гол предности на страну своје екипе. Средином друге четвртине Звезда се нашла у проблему, јер су њени бекови, Ранђеловић, Драшовић и Обрадовић имали по две личне грешке. Пола минута пре краја првог полувремена Александар Његован је направио фаул за искључење, а убрзо је Шефика матирао Огњен Стојановић, па је Партизан на полувреме отишао са два гола предности – 4:6.

У наставку су се низали напади на обе стране, али голова није било, а треће искључење је добио Сава Ранђеловић. Коначно, 90 секунди пре краја треће деонице Виктор Рашовић је са своје позиције смањио на 6:5. Могли су домаћи до краја тог периода да поравнају резултат, али нису у последњем нападу искористили играча више.

Међутим, до изједначења су дошли у другом минуту одлучујуће четвртине, када је Иван Рацков „жабицом“ преварио Слободана Сора. На нови гол чекало се неколико минута, а онда је Суботић са играчем више погодио за 7:6. Три минута пре краја Стојановић ја противничког половини зарадио искључење, Савић је тражио тајм-аут, а Виктор Рашовић је донео ново изједначење. У веома неизвесној завршници Партизан је могао да дође до предности, али није успео да искористи играча више. То је неколико секунди касније казнио Ђорђе Бијелић и после контре је матирао Сора за 8:7.

Ипак, већ у следећем нападу искључен је Димитрије Обрадовић, а коначних 8:8 поставио је Никола Јакшић. У самој завршници, седам секунди пре краја, један ватерполиста Партизана имао је добру прилику да донесе тријумф свом тиму, али је Шефик одбранио, а Виктор Рашовић је кренуо напред и неколико секунди пре завршетка меча шутирао поред гола. У последњој секунди се створила непотребна гужва, а личне грешке су добили Страхиња Рашовић и Суботић.

Обе екипе су слабије одиграле у нападу и лоше су користиле играча више, док су искусни голман, Шефик и Соро, били на висини задатка.

Партизан се сада налази на шестој позицији на табели у Лиги за шампиона са седам бодова, док је Звезда и даље последња, са четири.

Црвена звезда – Партизан Рајфајзен 8:8 (3:4, 1:2, 1:0,3:2)

Базен Милан Гале Мушкатировић. Гледалаца 800. Судије:Ћирић, Балажевић. Играч више: Црвна звезда 10 (4), Партизан Рајфајзен 8 (3). Петерци: Партизан Рајфајзен 3 (3).

Црвена звезда: Шефик, С.Рашовић 3, Драшовић 1, Танкосић, Томашевић, Ешкерт, Бијелић 1, В.Рашовић 2, Рандјеловић, Његован, Рацков 1, Обрадовицћ, Драксимовић, Јовић. Тренер: Савић

Партизан Рајфајзен: Соро, Вучинић, Мандић 2, Вицо 1, Суботић 2, Репановић, Гогов, Јакшић 1, Манојловић, Танасковић, Стојановић 2, Лазић, Ристичевић, Радојевић. Тренер: Вујасиновић.

Претходни текстЗвезда прекинула тријумфални низ
Следећи текстЈуниорке Звезде шампионке Србије у флорету