На чврстину Албе да одговоримо чврстином

23

Кошаркаше Црвене звезде Телеком у четвртак очекује наставак такмичења у Топ 16 фази Евролиге. Црвено-бели ће у дворани Пионир од 20 сати и 45 минута дочекати берлинску Албу. Занимљиво је да ће ово бити први дуел Берлинаца и Звезде у историји, а треба истаћи да Алба ове сезоне игра изванредно. Под вођством тренера Саше Обрадовића, који је као играч оставио дубок траг у Црвеној звезди са освојене две шампионске титуле, Алба у немачком првенству има 18 победа и само један пораз, а у Топ 16 фази су до сада забележили две победе и два пораза.

Нема сумње да Звезду очекује тежак посао у намери да упише првенац у Топ 16 фази и да ће подршка навијача бити веома значајна најмлађем тиму у Евролиги ове сезоне. Капије београдског храма кошарке биће отворене два сата пре почетка утакмице, а КК Црвена звезда још једном упућује апел навијачима да навијају фер и спортски без убацивања било каквих предмета на терен, употребе ласера и пиротехничких средстава, јер би сваки и најмањи инцидент могао да има несагледиве последице за клуб.

Алба у Београд долази у за њих сјајном тренутку. Пласирали су се у Топ 16 фазу, имају одличне резултате у домаћем шампионату где држе прво место. Победили су Барселону и Галатасарај и дошли су у добру позицију да прођу даље. Сале Обрадовић ради одличан посао и то је евидентно – почео је причу Радоњић и потом се упустио у дубљу анализу ривала.

Екипа Албе је атлетски јако квлаитетна и игра веома чврсто. Интензитет игре држе на максималном нивоу и зато смо свесни да нас чека тежак меч. Морамо да одиграмо добро у оба правца, а наша идеја је да остваримо прву победу у Топ 16 фази. Овога пута играмо у Пиониру и знамо да ће атмосфера бити сјајна. То нам је битно јер смо најмлађи тим у Евролиги. Надам се да ћемо одиграти довољно добро како би остварили прву победу.

Стратег црвено-белих је нагласио да ја атмосфера у екипи одлична и да су сви играчи здрави и спремни за дуел са Албом:

Јако је значајно да смо добили онакав меч против Будућности на гостујућем терену. Зна се колико је тешко играти у Подгорици и колико је то тежак терен за све гостујуће екипе. Без обзира на поразе у Евролиги показало се да екипа не губи победнички менталитет. Не ремете нас порази иако смо играли против веома квлаитетних противника. Тек предстоје најбитније партије, зато је битно да изгледамо добро као тим.

Радоњић није желео да издваја појединце из редова Албе уз констатацију да је то сјајан колектив који је одлично уклопио тренер Обрадовић.

Тим Албе је састављен тако да колективни дух буде баш изражен. Од контроле игре плејмејкера до унутрашње игре где немају доминантног играча. Међутим са играчима који су номинално четворке дошли су до позиције да буду квалитетнији на петици јер одлично користе брзину и атлетске способности. Они покушавају да искористе те предности, а разлике између наша два тима су очигледне. На нама је да покушамо да остваримо те предности, да одиграмо добро, да нападачки стекнемо одређене предности и да на крају будемо задовољни – кратко је застао Радоњић и потом додао:

На њихову чврсту игру морамо да одговоримо истом мером. Нама је то до сада доносило квалитет иако у Топ 16 можда није изгледало тако. Ипак мислим да можемо да будемо довољно квалитетни да против Албе у томе можемо да им парирамо. Морамо да искористимо наше предности у разлици у тимовима. Да ли ће се то валоризовати кроз шут који је у Подгорици био на високом нивоу у другом полувремену, а са којим смо у неким мечевим аимали проблем, остаје да се види. Али, то су ствари које се дешавају током сезоне. Пуно компонети мора бити присутно како би се савладала Алба – закључио је Радоњић.

Претходни текстЛалатовић: За сада иде све по плану
Следећи текстУлица „Рајко Митић“