Лалатовић: За сада иде све по плану

26

Среда, 28. јануар, уједно је за фудбалере Црвене звезде и последњи дан прве фазе припрема. Након јутарњег тренинга, фудбалери ће се у послеподневним часовима упутити пут Београда.

Тренер Црвене звезде, Ненад Лалатовић, задовољан је трудом и радом својих фудбалера. Шеф струке црвено-белих осврнуо се на прву фазу припрема.

Могу бити јако задовољан ониме што смо урадили овде у Словенији, а ту пре свега мислим на то како су моји играчи тренирали и како су одиграли ове три утакмице. Колико смо добро радили, видећемо када почне првенство. Радимо тек две и по недеље, а пре тога су играчи имали паузу од месец дана. Све утакмице до сада играчи су одиграли из напора, јер су преподне имали кондициони тренинг, а поподне утакмицу. За сада, могу бити задовољан како трче и како се понашају на терену – рекао је Лалатовић.

Веома брзо почеће и друга фаза припрема, у којој ће се више радити са лоптом и коју фудбалери генерално више воле.

Ја сам њима рекао да ће ове прве три недеље бити јако напорне, да фактички неће имати ниједан слободан дан. Све су то поднели феноменално, издржали су велике напоре и што је најважније прошли смо ову фазу без већих повреда. Само је Паркер мало натегао предњу ложу, приликом једног покушаја „хватања“ волеја. Надам се да ћемо бити све бољи и бољи. И у Турској ће бити напорно, али тамо ћемо више радити на тактичком плану. За 14 дана имаћемо шест утакмица, и планирам да већина играча одигра једну утакмицу по 45 минута, и три по 90 – био је прецизан Лалатовић.

О новим фудбалерима, пристиглим у зимском прелазном року, Звездин тренер се изразио похвално.

Појачања су се добро показала. Луковић и Анђелковић су и раније играли у Црвеној звезди и лако су се уклопили, исто важи за Цветковића који је Звездино дете. Стојановић феноменално подноси напоре, ради се о великом појачању, што показују и утакмице. Задовољан сам и Паркером, жао ми је што није могао да одигра против Копра али показао је у прве две утакмице да ће бити појачање. Салами је остао у Београду, али је радио по мом програму који сам оставио тренеру Момчиловићу. Чуо сам се пар пута са њим, и сјајно је поднео те напорне тренинге. Одиграо је једну пријатељску утакмицу за омладинце против Балкана, постигао је један погодак и добро се кретао, изгледао је добро на терену, тако да сам добио све у суперлативу када је он у питању. Чини се да смо погодили са појачањима и надам се да ће се, када почне првенство, испоставити као права за Црвену звезду – закључио је Лалатовић.

Претходни текстГмитровић: Не смемо да потценимо Инђију
Следећи текстНа чврстину Албе да одговоримо чврстином